1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. İnanç Kendiroğlu: Antalya hiç olmadığı kadar denize yüzünü dönebilecek
İnanç Kendiroğlu: Antalya hiç olmadığı kadar denize yüzünü dönebilecek

İnanç Kendiroğlu: Antalya hiç olmadığı kadar denize yüzünü dönebilecek

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu, Lütfi Elvan'ın adaylığını değerlendirerek 'Antalya'nın önüne çok büyük bir şans çıktı. Antalya artık hiç olmadığı kadar denize yüzünü dönebilecek' dedi

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ınAntalya'dan milletvekili adayı olmasıyla, yıllardır denize sırtını dönmekle suçlanan Antalya, yüzünü denize çevirdi. Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, bu durumu, "Antalya'nın önüne çok büyük bir şans çıktı. Talih kuşu kondu. Sayın Elvan'ın çok geniş bir alanda gücü ve yetkileri var" dedi. 

YÜZÜNÜ DENİZE DÖNECEK 

Antalya'da 2 bin 500 olan bağlama kapasitesinin Lütfi Elvan'ın açıkladığı projelerle kısa sürede 8 bin 500'e çıkacağını hatırlatan İnanç Kendiroğlu, "Uygun fiyata deniz araçları alınabiliyor. Ama bağlama yeri sınırlı olduğu için pahalı. Antalya'da hemşeri marinası dediğimiz, halka yönelik, uygun fiyatlı bağlama yerlerine ihtiyaç var. Bu karşılanınca Antalyalı denize yönlendirilecek" diye konuştu. 

YENİ LİMAN ÖNEMLİ 

Kendiroğlu ayrıca Antalya'nın kurvaziyer turizmden alamadığı payı, yeni projelerle birlikte alabileceğine değindi. Kurvaziyer limanın, ticari liman içerisinde olması nedeniyle turizmin gelişemediğine değinen Kendiroğlu, "Şu anda bir tarafta çimento yüklenirken, diğer tarafta turistler geliyor. Bu doğru bir görüntü değil" dedi. Kurvaziyer limanın Antalya'da daha üst gelir grubundan turistleri çekeceğini ifade eden Kendiroğlu, "Antalya'ya gelen kurvaziyer turist sayısı 4 katına çıkar" dedi. 

EXPO'DAN DENİZ TAKSİLER 

Elvan'ın Antalya'ya gelmesiyle kendilerinin de bakanlıktan destek alabilecek projeler geliştirmeye başladıklarını anlatan Kendiroğlu, "Aksu ırmağını kullanarak, EXPO 2016 alanıyla sahil arasında deniz taksilerin işletilmesi projemiz var. Sayın Elvan'a bu projeyi sunduk. Olumlu yaklaştı" dedi. Kendiroğlu, "Sayın Elvan'dan bölgede destek istenen 7 sorunla ilgili bilgi notu ilettik. Biz seçim sonrası konuyla ilgileneceği sözünü bekliyorduk ama hemen telefonuna sarıldı" dedi 

HEMEN TANITIMA BAŞLANMALI
Limanların inşaatına başlanır başlanmaz tanıtıma başlanması gerektiğini anlatan Kendiroğlu, "Kurvaziyer turları almak 3 yıllık bir çalışmanın ürünü. İnşaata başlanır başlanmaz biz soluğu Miami'de, bu alanda dünyanın en önemli fuarında alacağız. Yapacağımız tanıtımla özellikle Yunan adalarına gelen kurvaziyer turistleri Antalya'ya çekebiliriz. Yunanistan'da vergiler arttı. Liman potansiyelimiz yeterli olursa çok daha fazla pay alırız" dedi. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.