1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İncekum Plajı, 2.5 milyon TL'ye kiraya verildi
İncekum Plajı, 2.5 milyon TL'ye kiraya verildi

İncekum Plajı, 2.5 milyon TL'ye kiraya verildi

Marmaris'in Çamlı Mahallesi'ndeki İncekum Plajı, ihaleyle özel bir şirkete yıllığı 255 bin liraya 10 yıllığına kiraya verildi.

A+A-

Marmaris'in Çamlı Mahallesi'nde bulunan, turkuaz rengindeki denizi ve altın sarısı kumları nedeniyle ünlü Hawai plajlarına benzetilen İncekum, özel bir şirkete 10 yıllığına kiralandı.

Çamlı Mahallesi muhtarlığı tarafından işletilen plaj, Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yıllığı 75 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına ihaleye çıkarıldı.

Marmaris Orman İşleme Müdürlüğünde kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhaleyi, yıllık 255 bin liralık teklif veren Pınargözü Turizm Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Çamlı Mahalle muhtarı Kerim Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası'nın ardından köylerinin mahalle olması nedeniyle plajın Orman ve Su İşleri Bakanlığına geçtiğini söyledi.

"GARİBAN PLAJI'YDI, VERİLEN RAKAM YÜKSEK"

Plaj için yıllık verilecek 255 bin liranın yüksek bir rakam olduğunu savunan Ekinci, "Plajın bizde kalmasını isterdik ama yasa gereği bu mümkün olmadı. Genelde alt gelire sahip insanlar tercih ettiği için İncekum 'gariban plajı' idi. İnşallah ihaleyi alan firma düşük ücret alır ve vatandaş mağdur olmaz" dedi.

Kendilerinin girişlerde 5 lira aldıklarını ve tuvalet ile duş imkanını ücretsiz sağladıklarını anlatan Ekinci, yüksek kiralama bedeli nedeniyle bundan sonra ucuz girişin mümkün olamayacağını düşündüklerini kaydetti.

İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kumlarının inceliği nedeniyle "İncekum" ismi verilen plaj, yöre halkının günübirlik tatil için ilk tercihleri arasında yer alıyor.


Genelde orta gelire sahip vatandaşların ilgi göstermesi nedeniyle "Orta direğin Hawai'si" olarak tanınan İncekum'a gidenler çam ağaçlarının altında oturup birkaç adım sonra turkuaz rengindeki berrak suda yüzme fırsatını buluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2742 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.