1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İnciraltı Yat Limanı'na ÇED engeli
İnciraltı Yat Limanı'na ÇED engeli

İnciraltı Yat Limanı'na ÇED engeli

İnciraltı Yat Limanı Projesi'nin ÇED ve imar planı onay aşamasında 1. derece sit alanı içerisinde olması sebebiyle Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından verilen olumsuz görüş nedeniyle projenin gerçekleştirilemediği bildirildi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İnciraltı Yat Limanı Projesi'nin ÇED ve imar planı onay aşamasında 1. derece sit alanı içerisinde olması sebebiyle Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından verilen olumsuz görüş nedeniyle proje gerçekleştirilemediği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Karşıyaka Yat Limanı Projesi bakanlığımızca teklif edilen imar planı onay aşamasındayken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından olumsuz görüş verilmiş ve projenin belediyeden gelen istek doğrultusunda Mavişehir tarafına kaydırılması planlanmıştır. Ancak Karşıyaka Belediyesi Belediye Meclisi de Yat Limanı Projesi’nin oy birliği ile uygun bulunmadığını belirtmiştir. Bu sebeplerden dolayı Karşıyaka Yat Limanı’na ait imar planı teklifleri geri çekilmiştir. Bakanlığımızın bu projelerle ilgili bir iptal kararı bulunmamaktadır. Bayraklı Limanı ve Şakran Limanı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir."

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.