1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İngiltere Fransa arasında askeri savaş gemisi gerginliği
İngiltere Fransa arasında askeri savaş gemisi gerginliği

İngiltere Fransa arasında askeri savaş gemisi gerginliği

Fransa'nın Rusya'ya satmayı planladığı askeri gemiler, Paris-Londra hattında gerginliğe yol açtı.

A+A-

Cameron, Ukrayna'da Malezya uçağının düşürülmesinin ardından Fransa'nın 1.2 milyar Euro'luk satışının İngiltere'de 'düşünülemeyeceğini' söylemişti.

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından TF1 kanalına konuşan Fabius, 'Özellikle İngilizler 'Biz bunu asla yapmazdık' demeye pek meraklılar. Ancak değerli İngiliz dostlarımı, finans sektörünü konuşmaya davet ettim. Londra'da bazı Rus oligarklar olduğuna inanıyorum' dedi.

Fabius, bunun 'İngiltere'nin önce kendi işini halletmesi gerektiği anlamına mı geldiği' sorusuna 'Kesinlikle' yanıtını verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Mistral satışlarının planlandığı gibi gerçekleşeceğini açıklaması üzerine bazı Avrupalı ülkelerden, bunun Rusya'ya karşı ortak bir cephe oluşturma çabalarına zarar vereceği uyarısı gelmişti.

Anlaşmanın iptal edilmesinin Rusya'dan çok kendilerine zarar vereceğini söyleyen Fransa ise bu eleştirilere karşı çıkmıştı.

Hollande, ilk geminin bu yılki teslimatının planlandığı gibi gerçekleşeceğini, ancak 2016 için planlanan ikinci teslimatı gözden geçirmeye hazır olduklarını söylemişti. 

Salı günü Brüksel'de bir araya gelen AB dışişleri bakanları, Rusya'nın savunma sektörüne yönelik yaptırımları da gündeme almıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.