1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran Deniz Kuvvetleri Aden Körfezi’ne filo gönderdi
İran Deniz Kuvvetleri Aden Körfezi’ne filo gönderdi

İran Deniz Kuvvetleri Aden Körfezi’ne filo gönderdi

Tuğamiral Seyyari "İran Deniz Kuvvetleri'nin açık denizlerdeki varlığı uluslararası kanunlar esasınca deniz korsanlarıyla mücadele etmek ve deniz yolu güvenliğini sağlamak içindir" dedi.

A+A-

Aden Körfezi’nde sular iyice ısınıyor. Yemen’deki savaşa sessiz kalmayan İran, İran Deniz Kuvvetlerine ait bir destroyer ve bir de lojistik destek gemisinden oluşan bir filoyu  Yemen'in Babu'l-Mendeb Boğaz'ına doğru yola çıkardı.

İran devlet televizyonuna konuşan İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, bu sabah yola çıkan 34. Filoda Buşehr lojistik destek gemisi ile Alborz destroyerinin yer aldığını belirtti.

Filonun görevinin “İran gemilerinin deniz yolu güvenliğinin sağlanması ve İran’ın açık denizlerdeki çıkarlarının korunması” olduğunu dile getiren Tuğamiral Seyyari, Aden Körfezi’ne doğru yola çıkan 34. Filonun görev süresinin ise yaklaşık 3 ay süreceğini kaydetti.

34. askeri filonun gönderilmesinde bölgedeki çatışmaların etkisinin olup olmadığı yönündeki tartışmalara değinen Tuğamiral Seyyari, iddiaları reddetti ve "İran Deniz Kuvvetleri'nin açık denizlerdeki varlığı uluslararası kanunlar esasınca deniz korsanlarıyla mücadele etmek ve deniz yolu güvenliğini sağlamak içindir" dedi.

İran Deniz Kuvvetlerine ait 33. Filo ise Hint Okyanusu'ndaki 77 günlük görevin ardından geçtiğimiz günlerde İran’a dönmüştü.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.