1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran'ın el koyduğu M/V Maersk Tigris serbest bırakıldı
İran'ın el koyduğu M/V Maersk Tigris serbest bırakıldı

İran'ın el koyduğu M/V Maersk Tigris serbest bırakıldı

İran'ın, geçen hafta Hürmüz Boğazı'nda el koyduğu M/V Maersk Tigris'in ayrılmasına izin verildiğini bildirildi.

A+A-

İran resmi haber ajansının Liman ve Denizcilik Örgütü'nden bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Maersk Tigris adlı geminin "ayrılmasına izin verildiği" bildirildi.

24 kişilik mürettebatı olan Marshall Adaları bandıralı yük gemisi 28 Nisan'da İran devriye gemilerince durdurulmuştu.İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, geçen hafta, uzun zamandır devam eden bir hukuki anlaşmazlık yüzünden gemiye el konulduğunu söylemişti.

Bakan, bir İran mahkemesinin, yük gemisini işleten Danimarka şirketi Maersk'in, özel bir şirkete tazminat ödemesini kararlaştırdığını belirtmişti.Söz konusu anlaşmazlığın giderilip giderilmediği anlaşılamadı. Bir İranlı yetkili, dün, "sorunun bir iki gün içinde çözüme kavuşturulmasının beklendiğini" söylemişti.

Dünyadaki en önemli denizcilik bölgelerinden biri olan Hürmüz Boğazı'nda bir gemiye el konulması, olayın uluslararası boyut kazanması tehlikesi taşıyordu.

ABD, muhrip gemisi USS Farragut'u durumu izlemek üzere bölgeye sevketti.

Maersk, müdahalede bulunulduğu sırada yük gemisinin uluslararası nakliye rotasında bulunduğunu bildirmiş; Tahran ise, geminin İran kara sularında seyrederken müdahale edildiğinde ısrar etmişti.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.