1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşadamının ada ısrarı 3.2 milyona mal oldu
İşadamının ada ısrarı 3.2 milyona mal oldu

İşadamının ada ısrarı 3.2 milyona mal oldu

TMSF’den aldığı Salih Adası’ndaki malikanenin 300 bin liralık son taksitini ödemek yerine ihaleye katılmayı tercih borcu birden bire 3.2 milyon liraya çıktı

A+A-

Ahmet Arslan, TMSF’den aldığı Salih Adası’ndaki malikanenin 300 bin liralık son taksitini ödemek yerine ihaleye katılmayı tercih edince borcu birden bire 3.2 milyon liraya yükseldi

İşadamı Ahmet Arslan, ihaleyle TMSF’den satın aldığı Salih Adası’ndaki malikanelerin 300 bin liralık son borcunu ödemek yerine yeni ihaleye katıldı. Arslan ihaleyi kazandı ancak, kendisine de 3 milyon 260 bin lira ilave fatura çıkardı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) batık Egebank’ın eski patronu Murat Demirel’in Salih Adası’ndaki 31 dönüm arsa üzerinde bulunan malikaneleri 2013 yılında ihaleyle satışa çıkardı.

Süpriz kadastro kararı

Daha önce birkaç kez satışa çıkarılıp alıcı bulunamayan arsa ve malikaneleri bu son ihalede Arslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan’ın şirketi 7 milyon liralık teklifle kazandı. Arslan, 7 milyon liralık ihale bedelinin taksitlerinde sona yaklaşırken TMSF’den bir uyarı yazısı aldı. Yazıda, ihale edilen alanın 31 dönüm değil, 34 dönüm olduğu, yanlışlığın ada üzerinde yapılan yeni kadastro çalışması sonucunda tespit edildiği bildirildi. TMSF, aradaki yaklaşık 3 bin metrekarelik (3 dönüm) fark için Arslan’dan 300 bin lira ilave arsa parası talep etti. TMSF yetkililerinden edinilen bilgilere göre Arslan, sonradan çıkan bu tutarı ödemek istemedi. Arada anlaşmazlık oluştu.
Yazılı uyarılara rağmen sonuç alamayan TMSF sonunda 34 bin 266 metrekare (34 dönüm 266 metrekare) arsa ve malikaneler için yeni bir ihale düzenleme kararı aldı. Toplam 8 milyon 800 bin lira muhammen bedelle başlayan ihale geçtiğimiz Cuma günü yapıldı. Bu ihaleye grubuna ait Anatolya Tarım ve Su Ürünleri İnşaat Turizm şirketiyle katılan Arslan, diğer talipli rakibini geçebilmek için teklifini 10 milyon 560 bin liraya kadar çıkarmak zorunda kaldı.

Fon'un onayına sunulacak

İhale en son en yüksek teklif olan bu tutarla sonuçlandı. Böylece 300 bin lira ödememek için uğraş veren Ahmet Arslan, sonuçta hem 300 bin lirayı hem de onun üzerine ilaveten 3 milyon 260 bin lira daha TMSF’ye para ödeyecek. Satış işlemi yarın günü toplanacak fon kurulunda onaya sunulacak.

virahaber.com

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.