1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İŞKUR 174 bin kişiye istihdam sağladı
İŞKUR 174 bin kişiye istihdam sağladı

İŞKUR 174 bin kişiye istihdam sağladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 2015 yılı Ocak-Şubat döneminde yaklaşık 174 bin kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi. Özel sektörde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 arttı.

A+A-

İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği arasında engellilere yönelik düzenlenen 5 kişilik Bilgisayar Operatörlüğü mesleğindeki kursun açılışı ile engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeleri kapsamında engelli Recep Yavuz tarafından kurulan halı yıkamaya yönelik işyerinin açılış törenine katılmak üzere Erzurum’a giden İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, işsizlik oranıyla ilgili açıklamada bulundu.

İşsizlik rakamlarının 10,9 olarak açıklandığını belirten Yazıcı, “İŞKUR’un Ocak-Şubat ayındaki özel sektörde işe yerleştirmesi 173 bin 920 kişi olarak gerçekleşti. Bunu geçen yılın aynı dönemi Ocak-Şubatla kıyasladığımızda yaklaşık yüzde 43’lük bir artış söz konusu. 2014 yılında toplam istihdamda da 1.3 milyona ulaştığımızı görüyoruz. Yeni tedbirler, yeni politikalarla işsizlikle mücadelemiz devam edecektir.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.