1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. İsrail'den Gazzeli balıkçılara saldırı
İsrail'den Gazzeli balıkçılara saldırı

İsrail'den Gazzeli balıkçılara saldırı

İsrail hücumbotlarının, Gazze açıklarında Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açtığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

A+A-

İsrail hücumbotlarının, Gazze açıklarında Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açtığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, yaptığı açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetleri hücumbotlarından Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açıldığını söyledi.

Ayyaş, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti. Hastane kaynakları da Gazze'nin güneyindeki Refah kenti açıklarında meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmadığını doğruladı.

Filistin ile İsrail arasında ​1993'te imzalanan Oslo Anlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor. Buna rağmen Gazzeli balıkçılara en fazla 6 mil içinde avlanma izni veren İsrail, bazen bu sınırı 3 mile kadar indiriyor. Gazze'de yaklaşık 40 bin kişinin geçimini sağladığı balıkçılık sektörü, ambargo nedeniyle büyük zarar görüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.