1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul Boğazı'na yeni meydan
İstanbul Boğazı'na yeni meydan

İstanbul Boğazı'na yeni meydan

İstanbul'un önemli turistik mekanlarından biri olan Anadolu Kavağı yeni meydanına kavuşuyor. 18 bin metrekarelik alanda yapılacak düzenlemeyle deniz ile meydan arasındaki engeller ortadan kalkacak.

A+A-

İstanbul Beykoz'da Roma döneminden kalma turistik mekanlarından biri olan Anadolu Kavağı yeni meydanına kavuşuyor. Yoros Kalesi, balık restoranları ve turistlerin gözde noktalarından olan ancak tam manasıyla meydanından faydalanamayan Anadolu Kavağı'nda, görüntü kirliliği oluşturan binalar ve tabelalar da yenilenecek. Meydana çıkan yollarla birlikte toplamda 18 bin metrekareyi bulacak alanda yapılacak çalışma sonucunda meydan ile Boğaz arasındaki engeller de kalkacak.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Beykoz Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmalarıyla meydana çıkan yollar genişletildi ve rahatlatıldı. Meydan çalışmasını ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yapacak. Boğaz'a yeni bir meydan kazandıracak çalışma boyunca 8 bin 450 metrekareye beton plak, 9 bin 650 metrekarelik alana ise küp taş zemin çalışması yapılacak. Meydanın görüntü kirliliği oluşturan işyeri tabelaları ile bina dış cepheleri de İBB'nin hazırladığı projeye göre yenilenecek. Anadolu Kavağı, meydan ve kentsel tasarım çalışmalarının ardından İBB tarafından planlanan projelerle yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Projeler arasında yer alan Yuşa Tepesi teleferik hattı ve Yoros Kalesi restorasyonunun ardından bölgeye ulaşım da rahatlatılacak.

Meydan ile denizin arasında engel olan bankamatikler, kulübeler ve seyyar işyerleri kaldırılarak dinlenme alanları yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.