1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul-Köstence Ro-Ro seferine destek
İstanbul-Köstence Ro-Ro seferine destek

İstanbul-Köstence Ro-Ro seferine destek

TOBB'un ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen “Türk-Romen Yatırım ve Ticaret Forumu” katılan Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, UND'nin Ro-Ro talebine destek verdi.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen “Türk-Romen Yatırım ve Ticaret Forumu” vesilesiyle Türkiye’yi ziyaret eden Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile bir görüşme gerçekleştiren UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Cumhurbaşkanı ile “Türkiye-Köstence (Romanya) Deniz Otoyolu” Projesi’ önerisini paylaşarak desteğini talep etti. Kendisinin de geçmişte “gemi kaptanı” olduğu öğrenilen Cumhurbaşkanı, bu projeye destek sözü verdi.

6 Şubat 2014 tarihinde TOBB Binası’nda gerçekleştirilen Yatırım ve Ticaret Forumu’nun “Başarı Hikayeleri ve Sektör Sunumları” oturumunda söz alan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener’in “Türkiye-Romanya ulaşım ilişkileri” konulu sunumu ise ilgiyle izlendi.

Türkiye-Romanya ticaretine büyük ivme katacak olan “İstanbul-Köstence –Ro-Ro Projesi”nin, halen Romanya üzerinden karayoluyla taşınan ihracatımıza “sefer başı 238 Euro’luk haksız bir transit ücretiyle” daha pahalı hale getirildiğini, AB ülkelerinin bu tür haksız uygulamalarla, Türkiye-AB Gümrük Birliği’nin “malların serbest dolaşımı” kuralının yanında, dünya ticaretinin temel kuralı “transit serbestisi” ilkesini de ihlal ettiğini aktaran Fatih Şener, iki ülke ticaretinin gelişiminin önünün bu tür kısıtlamalarla kesilmemesi için alternatif güzergahların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Toplantıda, UND tarafından hazırlanan ve özellikle Bulgaristan’ın by-pass edilmesi için kurgulanan İstanbul-Köstence Ro-Ro (Deniz Otoyolu) projesine ilişkin deklarasyon Türk ve Romen tarafından katılan yaklaşık 150 katılımcıya dağıtıldı.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.