1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalyan donanması Akdeniz'de ceset arayacak
İtalyan donanması Akdeniz'de ceset arayacak

İtalyan donanması Akdeniz'de ceset arayacak

İtalyan donanması, Nisan ayında Libya ile İtalya açıklarında meydana gelen büyük trajedide boğulan 700'den fazla göçmenin cesetlerinin çıkarılması için operasyon başlattı.

A+A-

İtalya Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 18 Nisan 2015 tarihinde batan ve Akdeniz'in Libya açıklarında 370 metre derinlikte yeri tespit edilen batan tekne içindeki göçmen cesetlerinin çıkarılması için bir mayın tarama gemisi, bir sahil güvenlik arama gemisi, donanmaya ait Leonardo gemisi ile destek ünitesi olarak Gorgona gemisi ve dalış ekibiyle çalışmalara başlandığı belirtildi.

Göçmen gelişleri ve yaşanan bu trajediler karşısında Avrupa Birliği'nden (AB) beklediği desteği görememekten dert yanan İtalya'nın Başbakanı Matteo Renzi, daha önce yaptığı açıklamalarda; maliyeti ne olursa olsun ibret için bu insanların bedenlerini deniz dibinden çıkaracaklarının sözünü vermişti.

İçinde 700'ün üzerinde insan bulunduğu belirtilen teknenin yaşadığı faciadan aralarında iki insan kaçakçısı da olmak üzere sadece 28 kişi kurtarılabilmişti.

2011 yılında patlak veren "Arap Baharı", Afrika'nın sahraaltındaki gelişmeler, Ortadoğu'daki çatışmalarla Libya'dan İtalya'ya doğru kaçak göçmen gelişlerinde yıldan yıla artış yaşanırken, buna paralel olarak göçmenler için ölümle biten deniz facilarının da sayısı çoğalmıştı.

Nisan ayında yaşanan bu facia, bölgede yaşanan en yüksek sayıda insanın yaşamını yitirdiği olay olarak tarihe geçti.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.