1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İTÜ, Açık Deniz Mühendisi yetiştirecek
İTÜ, Açık Deniz Mühendisi yetiştirecek

İTÜ, Açık Deniz Mühendisi yetiştirecek

Türkiye'nin ilk Açık Deniz Mühendisliği Lisansüstü Programı, mühendislik eğitiminin 242 yıllık adı olan İTÜ'de açılıyor.

A+A-

Ülkemizdeki gemi inşa sanayinin açık deniz yapıları sahasına yönelme kararı üzerine yurtdışındaki örnekler incelenerek geliştirilen program, sanayinin bu alandaki gelişimini destekleyecek adres olacak. 

Türkiye'nin ilk Açık Deniz Mühendisliği Lisansüstü Programı, mühendislik eğitiminin 242 yıllık adı olan İTÜ'de açılıyor. Ülkemizdeki gemi inşa sanayinin açık deniz yapıları sahasına yönelme kararı üzerine yurtdışındaki örnekler incelenerek geliştirilen program, sanayinin bu alandaki gelişimini destekleyecek adres olacak.

İTÜ, değişen ülke ve sektör koşullarına göre akademik yeniliklere imza atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü bünyesinde Açık Deniz Mühendisliği Lisansüstü Programı hayata geçirilecek. Gemi inşa sanayinin önümüzdeki yıllarda açık deniz yapıları sahasına yönelme kararı alması üzerine İTÜ'ye kazandırılan program, yetiştireceği uzmanlar sayesinde ülkemizin bu alandaki gelişiminde öncü rol üstlenecek.

Sektöre canlılık

2015-2016 Akademik Yılı itibariyle öğrenci kabul etmeye başlayacak program, özellikle yurtdışından gelen gemi ve yat siparişlerinde düşüşler yaşayan sektörün, açık deniz yapılarının inşasına yönelmesini destekleyecek profesyonelleri yetiştirecek. Ders programları ve içerikleri, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi akademik kadrosu tarafından yurt dışındaki başarılı programların incelenmesiyle oluşturuldu. Ayrıca, akademisyenler, sanayiciler ve öğrencilerden geri beslemeler ve öneriler de alındı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.