1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İTÜ Gemi ve Deniz Mühendisliği 1. Kariyer Günü gerçekleştirildi
İTÜ Gemi ve Deniz Mühendisliği 1. Kariyer Günü gerçekleştirildi

İTÜ Gemi ve Deniz Mühendisliği 1. Kariyer Günü gerçekleştirildi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen Kariyer Günü bugün başladı. Sektörün önemli firmalarıyla öğrencilerin araya geldiği etkinlikte yoğun katılım dikkat çekti.

A+A-

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen Kariyer Günü bugün başladı. Sektörün önemli firmalarıyla öğrencilerin araya geldiği etkinlikte yoğun katılım dikkat çekti.

Gemi ve Deniz Mühendisliği Kulubü’nün düzenlediği 1. Kariyer Günü’ne GİSBİR, Ada Tersanesi, MTU, CAT Propulsion, 3D Dörtgen, Soyaslan Denizcilik, Sirena Marine, Türk Loydu, GMO, Sunrise Yachts, Bilgin Denizcilik, Oerlikon, Oek Marine ve DÖDER gibi denizcilik sektörünün önemli firmaları katıldı.

“ÖĞRENCİLER SEKTÖRLE BULUŞUYOR”

Öğrencilerin sektörle bir araya gelerek bilgi paylaşımı yaptıklarını ifade eden İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet Ergin “Fakülte öğrencilerimizin kendi gayretleri ve emekleriyle düzenlemiş oldukları bir etkinlik. İlk kez gerçekleştirilen kariyer günleri etkinliğinden gurur duyuyoruz. Yaz ayların İTÜ olarak düzenlediğimiz kariyer günleri oluyor. Fakat bugün gerçekleşen bu etkinlik, fakülte öğrencilerimizin kendi istekleri ve çalışmalarıyla ortaya çıkardıkları bir organizasyon.  Sektörün önemli kuruluşları bugün burada. Katılım da oldukça yoğun. Öğrencilerin sektörü, sektörün de öğrencileri tanıması açısından bu organizasyon oldukça önem taşıyor. Dileğim, bu etkinliğin her sene yapılıp gelenek haline gelmesi. Öğrencilerimiz iyi şeyler gördükçe mutlu oluyorlar. Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz uluslar arası etkinliklerle öğrencilerimizi uluslar arası ortamda olmalarını sağlama amacındayız. Uluslar arası bir ortam yaratmak öğrencilerimizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

999999.jpg

"DENİZCİLİK EĞİTİMİYLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ"

GİSBİR olarak denizcilik eğitimine her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirten GİSBİR Genel sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu konuşmasında “GİSBİR olarak eğitimle ilgili etkinlikleri önemsiyoruz. Özellikle gemi inşa ve denizcilik eğitimiyle ilgili fakültelerden gelen bu tür talepleri memnuniyetle karşılıyoruz. Maddi ve manevi her türlü desteği verip yanlarında olmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerin sektörle ilgili sorularına cevap veriyoruz. Buradaki öğrencilerle ileriye dönük çalışma imkanımız da olacaktır. Bir anlamda alt yapı hazırlanmış oluyor. Okullarımız derneğimize başvurup, tersanelerimizde staj yapma şansını yakalıyorlar. Öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“SEKTÖRE YENİ ATILIMLAR YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Sektördeki her hareketin öğrencilerin motivasyonunu çok yakından etkilediğini ifade eden Yard. Doç.Dr. Şebnem Helvacıoğlu “Sektörün içinde bulunduğu durum, öğrencilerin motivasyonunu çok fazla etkiliyor. Öğrenciler, sektörle ilgili iniş ve çıkışları duydukça huzursuz oluyorlar. Sektör temsilcilerinin bugün burada olması öğrencilerin motivasyonu açısından önem taşımakta. Katılımın yoğun olması da hem öğrencileri hem de bizi çok mutlu etti. Etkinliğe katılan firmalar, fakülte öğrencilerine staj olanağı sağlayacaklar. Sektörde yeni atılımlar yapmamız gerekiyor. Artık denizcilik okullarının sayısı her geçen gün artıyor. “ şeklinde konuştu.

“YOĞUN KATILIMDAN MEMNUNUZ”

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakülte temsilcisi Salih Öncü “Bu yıl bir ilke imza atarak kariyer günleri etkinliğini düzenliyoruz. Şirketlerin  de katılımıyla öğrenci arkadaşlarımızın her anlamda sektörü tanımaları için bu etkinliği düzenledik. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Kendi imkanlarımızla firmaları bir araya getirip öğrenci arkadaşlarımızla buluşturduk.” dedi. 

7-003.jpg2-017.jpg9-001.jpg5-007.jpg3-016.jpg4-013.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.