1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Urla Yat Limanı Projesi yargıda
Urla Yat Limanı Projesi yargıda

Urla Yat Limanı Projesi yargıda

Göztepe ve Karşıyaka için yapılacak statlara uzun süre muhalefet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'daki yat limanı projesi için de yargıya başvurdu.

A+A-

CHP'li Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Urla Çeşmealtı'nda yapılması öngörülen 250 yat kapasiteli yat limanına karşı çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından önerilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28 Ağustos 2013 tarihinde onaylanan imar planlarının iptali istemiyle İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Çeşmealtı Güvendik Mahallesi'nde yapılması öngörülen yat limanı için Bakanlık proje hazırladı. Projede söz konusu yat limanının 250 yat kapasiteli olması öngörüldü. Çeşmealtı'nda mevcut liman ile askeri lojmana giden yol arasında kalan bölümde yapılması öngörülen yat limanının kışlama kapasitesinin de 100 yat olması planlandı. Uzunlukları 5 ila 30 metre arasında değişen yat ve yelkenlilerin yanaşması öngörülen yat limanında ayrıca otopark ihtiyacını karşılamak için de bağlanan yat kapasitesinin en az yüzde 30'u kadar otopark yapılması hedeflendi. Yatların bağlama yerlerinin yanı sıra yat limanında bir helikopter pisti, revir, sergi ve konser alanları ile banka hizmetlerinin verilebileceği ofislerinde yer alması amaçlandı. Yine yat limanı için yapılacak üst yapılara ilişkin projelerin yap işlet devret modeli ile yapılması öngörüldü. Urla Çeşmealtı'nın kaderini değiştirecek, bölgeye büyük hareketlilik getirecek proje ilçede de heyecan yarattı. 

HEYECAN UZUN SÜRMEDİ 

Çeşmealtı'nda yaşayanların bu heyecanı uzun sürmedi. Söz konusu yat limanının yapımına olanak tanıyan imar planlarının iptali istemi ile Büyükşehir Belediyesi, idare mahkemesine başvuruda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlıkça onanan planın iptali istemiyle açtığı davada yat limanının yapımına olanak tanıyan imar planına karşı çıkma nedeni olarak da denize yapılacak dolguyu gösterdi. Çeşmealtı'nda mevcut liman ile Askeri Lojman Yolu arasında kalan bölüme yapılması öngörülen yat limanı için denize yapılacak dolguya karşı çıkan Büyükşehir Belediyesi, yat limanının mevcut dolgu alanı içinde yapılması gerektiğini öne sürdü. Bakanlıkça onanan imar planlarında yat limanı için yeterli sayıda otopark ayrılmasına ilişkin plan hükümleri bulunmadığını iddia eden Büyükşehir Belediyesi imar planının iptalini talep etti. Seçim sürecinde her platformda Hükümeti İzmir'e hak ettiği yatırımı yapmamakla suçlayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu tavrı "çelişki" olarak değerlendirildi. Göztepe ve Karşıyaka için yapılacak statlara da uzun süre muhalefet eden, Konak Tünelleri'ne proje aşamasında karşı çıkıp, tüneller hizmete girince "güzel olmuş" diyen Kocaoğlu'nun yat limanı için de yargıya gitmesi "Başkan her şeye karşı" yorumlarını beraberinde getirdi. 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4756 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.