1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İzmir DTO ve GEMİSANDER'den iftar yemeği
İzmir DTO ve GEMİSANDER'den iftar yemeği

İzmir DTO ve GEMİSANDER'den iftar yemeği

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nin, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Aliağa’da düzenlediği iftar yemeği, 450 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER)  ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Aliağa’da düzenlediği iftar yemeği yaklaşık 500  kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek’in ev sahipliğinde Can Restaurant’ta yapılan iftar yemeğine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa protokolü, İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği üyeleri katıldı. 

İftar yemeğine katılanları kapıda karşılayan GEMİSANDERBaşkanı Adem Şimşek, misafirleriyle tek tek ilgilenirken, yardımcısı İsmail Önal ise kazanların başına geçerek kepçeyle yemek dağıttı.  

İftar saati geldiğinde, İzmir Diyanet-Sen İl Başkan Yardımcısı Gazali Ateş’in söylediği ezan ile tutulan oruçlar açıldı. Yenilen yemek sonrasında sofra duası yapıldı. Ardından iftar yemeğine katılan misafirler birbirleri ile sohbet etti. 

GEMİSANDER iftarında eski bir  Osmanlı kültürü olan; seyyar güğümlerden şerbet ikramı geleneği de yaşatıldı.İftar yemeğinde özel kostümleriyle görev yapan personel, sırtında taşıdığı güğümden katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram etti. 

İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER)  Başkanı Adem Şimşek, her yıl dernek olarak yaptıkları geleneksel iftar organizasyonunu bu yıl ortak düşünceler çerçevesinde İMEAK DTO İzmir Şubesi’yle birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek,  şunları söyledi: “Ortak iftar organizasyonundan hem biz hem Aliağa protokolü, camiamız, çalışanlarımız çok memnun kaldı. İnşallah bundan sonraki iftarları da, daha fazla katılımla ve birlikte yaparız. Denizcilik sektörümüzün 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlarım” 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.