1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İzmir DTO'dan 30 gence yelkenli yat eğitimi
İzmir DTO'dan 30 gence yelkenli yat eğitimi

İzmir DTO'dan 30 gence yelkenli yat eğitimi

İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) arasında imzalanan protokol ile yelken sporuna ilgi duyan 30 üniversite öğrencisi yelkenli yat kullanmayı öğrenecek. Başvurular 31 Ekim 2014 tarihinde sona erecek.

A+A-

Gençlerde denizcilik temelinin oluşturulması amacıyla Ege Açık Deniz Yat Kulübü ile yelkenli yat kullanma eğitimleri düzenleyen İMEAK DTO İzmir Şubesi, öğrencilerden gelen talep üzerine çalışmaya devam ediyor.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) tarafından denizciliğe ve yelken sporuna ilgi duyan, ancak maddi imkanları kendi başına eğitim almaya yeterli olmayan 30 üniversite öğrencisine yelkenli yat kullanma eğitimi verileceğini söyledi.

Öztürk, proje ile eğitime katılacak kursiyerlere temel denizcilik bilgileri ve yelkenli yat seyir tecrübesi kazandırılacağını, başarılı olan kursiyerlere lisans çıkartılarak yelken sporuna devam ettirilmelerinin hedeflendiğini anlattı.  

Eğitim için uygun şartları taşıyan kursiyerlerin seçildikten sonra 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde teorik ve denizde uygulamalı eğitime alınacaklarını belirten Öztürk, “Eğitimler, IC Çeşme Marina’da verilecek teorik derslerle başlayacak. Daha sonra Çeşme Körfezi’nde EAYK tarafından temin edilen 20 tekneyle denize açılarak uygulamalı olarak eğitime devam edecekler. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan kursiyerler, 22-23 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak yat yarışlarına katılarak eğitimlerini ilerletecekler. Eğitimlere katılmak isteyen kursiyerlerin başvurularını İMEAK DTO İzmir Şubesi’ne yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.

SAĞLIK RAPORU ŞART

Başvuruların 31 Ekim Cuma günü sona ereceğini kaydeden EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay, eğitimleri tamamlayan kursiyerlere 22 Kasım Cumartesi günü başarı sertifikalarının dağıtılacağını açıkladı.

Başvuruda bulunan kursiyerlerin yüzme bilmeleri ve sağlık raporu getirmelerinin şart olduğunu vurgulayan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “İlk eğitimimiz 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak. Bu etabı geçen kursiyerlerimiz, EAYK yelkenli yat yarışlarına katılacaklar. Bu sayede kursiyerlerimiz temel bilgiler edinmenin yanı sıra yarış tecrübesini de yaşayacaklar. Eğitimler IC Çeşme Marina’da yapılacaktır.”

yelken-egitimi-afis-2014.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2682 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.