1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İzmir Ekonomi, 14. akademik yılı açılışını gerçekleştirdi
İzmir Ekonomi, 14. akademik yılı açılışını gerçekleştirdi

İzmir Ekonomi, 14. akademik yılı açılışını gerçekleştirdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2014-2015 Akademik Yılı’na yeni öğrencileriyle başlamanın heyecanını yaşıyor.

A+A-

İEÜ, 14. kez öğrencilerine kariyerlerinin ilk adımlarını atmaları için kapılarını açtı. Yeni akademik yılın ilk töreni, Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. 

Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İEÜ Mütevelli Heyet üyeleri, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı. Törende, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü alan Doç. Dr. Çiğdem Kentmen Çin’in akademik yılın ilk dersini verdi.
Ayrıca, TÜBİTAK projelerinde yer alan öğretim üyelerine plaketleri İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen tarafından takdim edildi.
Etkinlikte konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Hukuk Fakültesi binasını Balçova Kampüsü’nde hayata geçirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek isteyeceklerini söyledi.

Kampüse Hukuk Fakültesi binası kurmayı planladıklarını anlatan Demirtaş, Başkan Kocaoğlu’ndan son bir talepte bulunacaklarını belirtti. Demirtaş, “Biz, kimseye el avuç açmıyoruz. Çok paramız yok ama borcumuz da yok. Kampüs Balçova’yı mükemmel hale getiriyoruz. Aziz Bey buna olanak sağladı. Güzel Sanatlar Fakültesi binası yapıldı, Yabancı Diller Okulu’nu da yapıyoruz. Hukuk Fakültemizin binası için Kampüs Balçova içinde bir yer belirledik, izin alabilirsek yapılaşma tamamlanmış olacak. Aziz Bey’den bu konuda destek olması için son bir isteğimiz olacak” dedi.

Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 21 bin metrekarelik yer aldıklarını aktaran Başkan Demirtaş, “Kampüs Güzelbahçe alanı 185 dönümdü. Bitişik alanda birkaç yer daha aldık ve toplam 210 dönüm oldu. Anaokulundan üniversiteye Ekonomi Koleji burada olacak. Eğitim fen ağırlıklı olacak. Örnek bir Fen Lisesi yapmak istiyoruz. Çünkü Mühendislik Fakültesi, 2. Teknopark da burada olacak. Spor salonumuz, olimpik havuz, futbol sahası, tenis kortları, basketbol sahası, gölet, burada olacak” diye konuştu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Türkiye’den yalnızca 23 üniversitenin girebildiği dünyadaki ilk 500 üniversitesi sıralamasında yer aldığını anımsatarak, teknolojiyle olan işbirliğini arttırmaya kararlı olduklarını söyledi. Prof. Dr. Esen, dijital kampüs uygulaması ile uzaktan ya da etkileşimli öğrenim gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Bu yıl en yüksek puanla Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne yerleşen İrem Aydın da, İEÜ’yü kaliteli eğitim kadrosu, çift anadal seçenekleri, son teknolojiyle donatılmış bölümleri nedeniyle tercih ettiğini söyledi.

Törenin sonunda İEÜ Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov’un genel sanat yönetmenliğinde Halk Dansları Kulübü, “İzmir’in Kavakları Vatan İçin Dökülüyor” adlı gösteriyi sundular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.