1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. İzmir Körfezi'nde trolcülere operasyon
İzmir Körfezi'nde trolcülere operasyon

İzmir Körfezi'nde trolcülere operasyon

İzmir Körfezi’nde Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’nın koordinasyonunda yapılan operasyonda, yasadışı trol avcılığı yapılan tekne ve ağlarına el konuldu.

A+A-

Hürriyet Ege'nin haberine göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İzmir Liman Başkanlığı, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan ’Yasadışı Su Ürünleri Avcılığı İle Mücadele Protokolü’ geçen yıl İzmir Valiliği tarafından yürürlüğü konuldu. Bu protokol kapsamında sabah erken saatlerde ilgili tüm kurumların katılımıyla Güzelbahçe Limanı’nda operasyon düzenlendi. Denizden Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı bağlı 6 Sahil Güvenlik Botu ile karadan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bağlı Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet, Trafik Ekibi, İzmir Liman Başkanlığı, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli, İzmir Liman Başkanlığı tarafından seferden men kararı bulunan 6 tekne Özbek Limanı’na çekildi.

Ayrıca 15 tekneye ait trol ağları ve takımlarına el konuldu. Kurallara aykırı olarak radar bulunduran 3 tekneye idari para cezası uygulandı. Servis motoru olmasına rağmen yasa dışı su ürünleri avcılığı yapan 1 teknenin avladığı 6 kasa barbun, 6 kasa karides, 3 kasa sübye ve 2 kasa ahtapota İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince el konuldu. Yetkililer yasadışı su ürünleri avcılığıyla mücadelenin süreceğini açıkladı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.