1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İzmir Limanı’nda kruvaziyer yarı yarıya düştü
İzmir Limanı’nda kruvaziyer yarı yarıya düştü

İzmir Limanı’nda kruvaziyer yarı yarıya düştü

TÜRSAB yayınladığı "Türkiye Kruvaziyer Turizmi Raporu"na göre İzmir Limanı’nda kruvaziyer yolcu sayısı yarı yarıya düştü 2014 yılının ilk 6 ayında Akdeniz kruvaziyer turlarının yaklaşık yüzde 30'unun çıkış yaptığıPire Limanı'ndan grevler nedeniyle şirketl

A+A-

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) yayınladığı "Türkiye Kruvaziyer Turizmi Raporu"na göre İzmir Limanı’nda kruvaziyer yolcu sayısı yarı yarıya düştü 2014 yılının ilk 6 ayında Akdeniz kruvaziyer turlarının yaklaşık yüzde 30'unun çıkış yaptığıPire Limanı'ndan grevler nedeniyle şirketlerin programlarını Batı Akdeniz'e kaydırdığı belirtildi. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerine görü ise düşüşüşün yarı yarıyaolduğu belirtilerek Türkiye limanlarının kruvaziyer ve yolcu gemileri aracılığıyla ağırladığı yolcu sayısı, bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 düşüşle 538 bin 409'a indiği bildirildi.

İZMİR’DE YARI YARIYA AZALDI

Geçen yılın aynı döneminde Yolcu sayısında ilk 3'te yer alan İzmir Limanı'nın ağırladığı yolcu sayısı ise yaklaşık yarı yarıya azaldı Türkiye limanlarını, 712 bin 616 yolcu kullanmıştı. Üç gözde limandan en büyük düşüş, İzmir'de Bu dönemde en çok yolcu ağırlayan liman ise Kuşadası Limanı oldu. 127 kruvaziyer, 22 yolcu gemisinin yanaştığı Kusadası Limanı, 169 bin 882 yolcu ağırladı. Kuşadası Limanı'nı, geçen yılın aynı döneminde 173 bin 262 yolcu kullanmıştı. Kuşadası'nda sonra en çok yolcu ağırlayan İstanbul Limanı'na ise 72 kruvaziyer, 25 yolcu gemisi yanaştı. İstanbul Limanfnın ağırladığı yolcu sayısı, geçen yıla göre yüzde 35 düşüşle U3 bin 378 oldu. Geçen yılın aynı döneminde İstanbul Limanı, 220 bin 67 kişiyi ağırlamıştı. İzmir Limanı'nın ağırladığı yolcu sayısı ise yaklaşık yarı yarıya azaldı. İzmir Limanı'nı kullanan yolcu sayısı, bu dönemde 164 bin 703'ten 85 bin 872'ye indi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.