1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İzmir'e homeport müjdesi
İzmir'e homeport müjdesi

İzmir'e homeport müjdesi

Kruvaziyer turizminde İzmir’in homeport (ana liman) olabilmesi için büyük çaba harcayan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, bunun ilk denemesinin Temmuz ve Eylül aylarında olacağını açıkladı.

A+A-

Celestial Odyssey gemisiyle 820 yolcu İzmir’den Yunan turlarına çıkacak ve tekrar İzmir’e dönecek. İTO’nun olağan meclisinde İzmir’in kruvaziyer turizmi konusu ele alındı. Celestial Odyssey firmasının da internet sitesinden duyurduğu turlar kapsamında Temmuz ve Eylül aylarında 3, 4 ve 5 günlük toplam 16 tur düzenlenecek. Her turda 820 yolcunun bineceği ve tekrar geri döneceği gezilerde 13 binden fazla yolcunun taşınması hedefleniyor. İTO Başkanı Demirtaş, “Bu turlar sayesinde İzmir’den Yunan adalarına gidilip dönülecek. Bunu desteklemek için tek yapmamız gereken limanda belirlenen hangarları yolcu terminaline çevirme. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan İzmir ziyareti sırasında hangarların terminale dönüştürülmesi için TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a talimat vermişti. Ama şimdi biri bakan değil, diğeri de milletvekili adayı olduğu için genel müdür değil. Yolcular gelecek, ama nasıl gelecek? Aksama olmamasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

DENİZ ULAŞIMINA EK MALİYET UYARISI

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki aylarda İzmir, Mersin ve İzmit Körfezi’nde uygulamaya başlayacağı ‘Gemi Trafik Hizmeti Ücret Tarifesi’, denizcilik sektöründe endişe yarattı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, bu uygulamanın kruvaziyer gemilerinde 6 ile 12 bin, yük gemilerinde ise 3-5 bin dolar arasında ek maliyete yol açacağını hatırlatıp, İzmir Limanı’nın yabancı rakiplerinin gerisine düşeceği uyarısında bulundu. Ercan, “Bu yeni maliyet nedeniyle kruvaziyer turizminde hamle yapmayı hedefleyen İzmir’in önü kesilecek” dedi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.