1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İzmir'e yeni yat limanı
İzmir'e yeni yat limanı

İzmir'e yeni yat limanı

İzmir'e yat limanı ve ticaret merkezi oluşturmak için 5-6 yer arasından en uygunu seçilmeye çalışılıyor.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'e yapılması planlanan projeler için açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, "Doğa turizmi imkanları hazırlayacağız. Bir de yat limanı inşa edeceğiz. Ardından serbest turizm ticaret merkezi oluşturmayı planladık, 5-6 yer arasında en uygununu seçeceğiz" dedi.

HEDEF 2071 OLARAK GÖSTERİLDİ

Eroğlu, İzmir'i katılımcı bir anlayışla yönetmek istediklerini, kent için büyük hayallerinin olduğunu anlatarak, "Cumhurbaşkanımız hedefi 2071 olarak gösterince biz de artık diyoruz ki 'Malazgirt Zaferi'nin bininci yılına kadar problem olmayacak şekilde su ihtiyacını, baraj, gölet ne istiyorsanız çözeceğiz' şeklinde bir hedef koyduk. Buna yönelik planlamalarımızı yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Gördes Barajı'ndan su getirdiklerini, Ödemiş'te Rahmanlar Barajı'nın yapımının sürdüğünü, Çeşme'nin su sorununu çözecek Kara Reis Barajı'nın temelini haftaya atacaklarını kaydeden Eroğlu, sulanmayan arazi bırakmayacaklarını, programlarındaki 36 baraj ve göletin çoğunun inşasına başladıklarını bildirdi.

12 AY TURİST ÇEKEN BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜRÜLÜCEK

Kenti "gıda üretim ve ihracat üssü" haline getirmeyi planladıklarını belirten Eroğlu, deniz turizmi potansiyelini doğayla birleştirerek 12 ay turist çeken bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Eroğlu, "Doğa turizmi imkanları hazırlayacağız. Bir de yat limanı inşa edeceğiz. Ardından serbest turizm ticaret merkezi oluşturmayı planladık, 5-6 yer arasında en uygununu seçeceğiz. İzmir'e gelince en az 10 bin dolar bırakacak turist bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.