1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. İzmirli engellilerin Mavi Bayrak keyfi
İzmirli engellilerin Mavi Bayrak keyfi

İzmirli engellilerin Mavi Bayrak keyfi

İzmir’deki engelli grupların sosyal hayatın içine girerek kaynaşması amacıyla başlatılan “Denizde Buluşalım” etkinliği büyük beğeni topladı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, kentteki tüm engelli gruplarına yönelik olarak 5 günlük “Günü birlik denizde buluşma” etkinliği düzenledi. Seferihisar Akarca Koyu’nda, her gün değişik bir engelli grubuna yönelik olarak düzenlenen etkinlik sırasıyla ortopedik engelliler, süreğen hastalıklar, zihinsel, görme ve işitme engelliler için ayrı ayrı gerçekleştiriliyor.

 

Engelli vatandaşların kent hayatına katılmaları, bir araya gelmeleri ve aileleriyle birlikte eğlenmeleri amacıyla düzenlenen geziler için Seferihisar Belediyesi’nin katkıları ile Akarca koyu seçildi. Engelliler için düzenlenmiş olan bu plaj mavi bayraklı denize sahip. Plajda ortopedik engellilerin araçlarını rahatça kullanabilmeleri için denize uzanan bir rampa bulunuyor. Yine tuvaletler ve otopark alanları da engelli kullanımına uygun.

 

Her gün sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden kalkan otobüsler ile keyifli bir yolculuğun ardından Seferihisar’a gelen engelli katılımcılar, aileleriyle birlikte gönüllerince eğleniyor. Bu gezilerde katılımcılarla birlikte olan İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er, engellilerin en büyük sorunlarından bir tanesi olan sosyalleşme probleminin çözümü için gerçekleştirdikleri bu etkinliğin Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayata geçirildiğinin altını çizerek, "Özelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yıllardan beri engellilerin bitmeyen problemleri var. Ama bunlardan en önemlisi, engelli kardeşlerimizi sosyal hayatın içine katmaktı. Bugün de bu problemin aşılması için belirlediğimiz projelerden bir tanesini uyguluyoruz. Biz Engelliler Meclisi olarak yaptığımız bütün projeleri başkanımıza sunuyoruz. Başkanımızın da bu konudaki hassasiyetine çok teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi engellilerin kent hayatına ve günlük yaşama katılabilmeleri ancak ve ancak yerel yönetimin katkıları ile olabiliyor. Seferihisar Belediye Başkanımıza da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Burası çok sakin temiz bir yer ve mavi bayraklı bir deniz. Arkadaşlarımızın bir gün de olsa aileleriyle birlikte mutlu olması bizi de mutlu ediyor.”



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.