1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İznik Gölü turizme açılıyor
İznik Gölü turizme açılıyor

İznik Gölü turizme açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin 5'inci büyük doğal gölü İznik'i turizme kazandırmak için çalışmalara başladı . İznik Gölü sahilleri, yapılacak düzenlemelerle günübirlik veya konaklamalı turizme açılacak.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişi Köprüsü ile ulaşılabilirliği artacak olan İznik Gölü'nün turizm potansiyelini değerlendirmek için kolları sıvadı.

Göl Koruma Kanunu gereğince sanayi yapılanmalarından uzak kalan İznik Gölü sahilleri, yapılacak düzenlemelerle günübirlik veya konaklamalı turizme açılacak. Sözkonusu yatırımların gölü çevreleyen İznik ve Orhangazi ilçelerine de büyük değer katacağı ifade edildi. 

BUNGALOW EVLERDE KONAKLAMA

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin 5'inci büyük gölü olan İznik'in çevresinde Orhangazi, İznik ve Bursa halkı başta olmak üzere çevre illerden gelecek vatandaşların da kullanacağı tesislerin yapılacağını belirterek, "Piknik alanlarının, plajların, spor alanlarının ve kamp yerlerinin yapılması çalışmalarımız var. 

Göle gezilerin yapılacağı, iskele önünde su kayağı gibi tesislerin kurulacağı bir mekan olacak" diye konuştu. Öte yandan İznik Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan Gençlik Kampı kapsamında 300 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan bungalow evler de spor amaçlı ilçeye geleceklerin konaklayabilecekleri bir merkez olacak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4607 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.