1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İztuzu Plajı'na boşaltma kararı
İztuzu Plajı'na boşaltma kararı

İztuzu Plajı'na boşaltma kararı

Deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından biri olan ve İngiliz The Times gazetesi tarafından yapılan araştırmada "Avrupa'nın en iyi açık alanı" seçilen İztuzu Plajı'ndaki günübirlik alan ve tesislerin, boşaltılarak valiliğe teslim edilmesi istendi

A+A-

Kaymakamlık tarafından Ortaca Belediyesi'ne gönderilen yazıyla İztuzu kumsalı ve dalyandaki günübirlik tesis ve iskelelerin tahliye edileceği bildirildi.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014'te belediyeden alınarak özel bir şirkete verildi. Bunun üzerine çevreciler imza kampanyası başlattı. Boğazağzı Günübirlik Alanı'nın ihale yapılmadan kiralandığı ve Ortaca Belediyesi'nin taleplerinin yok sayıldığı ileri sürülerek, hukuk mücadelesi başlatıldı. Ortaca Belediye Başkanlığı, Ortaca Kaymakamlığı aleyhine Muğla İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, 23 Haziran'da oybirliğiyle dava konusu ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Aynı mahkeme itirazlar üzerine aldığı ikinci bir kararla durdurma kararını 29 Eylül'de kaldırdı. Mahkemenin bu kararı üzerine valilik, 6 Kasım'da kaymakamlığa, İztuzu'nun boşaltılması için bir yazı gönderdi. 18 Kasım'da Ortaca Belediyesi'ne gönderilen, Kaymakam Hüseyin Yılmaz imzalı yazıyla doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgesinde bulunan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki günübirlik alan ve tesislerin boşaltılarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edilmesi istedi. Boşaltılması istenen günübirlik tesis alanları arasında İztuzu Plajı'nın her iki ucundaki iki günübirlik alan ve tesisler, iskeleleri, dalyan kanalındaki iskeleler, Marmaris, Fethiye gibi ilçelerden gelen büyük teknelerin yanaştığı Delikli Ada Yüzer İskele, Dalyanağzı kumsalı kanal tarafı iskele. Buraların, tahliyenin ardından Muğla Çevre Eğitim Vakfı (MUÇEV) Ltd.Şti. tarafından protokol kapsamında işletileceği belirtildi.

Dalyan'daki tekne sahipleri ve çevreciler, tahliye kararını protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başladı. Öte yandan Ortaca Belediyesi'nin 2. İdare Mahkemesi'nde açtığı ikinci davada, İztuzu Plajı'nın valilik tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devredilmesine ilişkin kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ise henüz sonuçlanmadı. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.