1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Jandarma'dan kaçak avcılara göz açtırmıyor
Jandarma'dan kaçak avcılara göz açtırmıyor

Jandarma'dan kaçak avcılara göz açtırmıyor

Kırıkkale Çelebi İlçesi Jandarma Komutanlığı tarafından Kepirli köyü yakınlarında irsaliyesiz ve veteriner sağlık raporu bulunmayan balık işletmelerine baskın düzenledi.

A+A-

El konulan yaklaşık 800 kilo sazan ve kadife balığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından soğuk hava deposunda muhafaza altına alındı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çelebi Kaymakamlık makamından alınan olur ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre satışı yapılmış olup, ihlalde bulunan şahıslara 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu 36.Maddesi gereğince 1463 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yakalanan balıklar Çelebi Mal Müdürlüğünce ihale edilerek 3240 lira bedel ile satılarak hazineye devredildi. Ayrıca Keskin İlçesi’nde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile yaptığı gıda ve su ürünleri denetlemesi neticesinde Köprüköy’de iç sularda balık avcılık yasağına uyulmadığının tespiti yapıldı. Yapılan operasyonla 14 adet turna balığı avı belirlendi ve idari cezai işlemler uygulandı." denildi.

İl sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mart- 15 Haziran 2015 tarihlerini kapsayan sazangillere ait zaman yasakları uygulanacağını açıklayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ise “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Ticari Amaçlı Su Ürünler Avcılığını Düzenleyen 3/1Numaralı Tebliğin 47. maddesi (1) bendi gereği iç sularda kiralama yapılmaksızın ticari olarak su ürünleri avcılığı yasaktır. Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 Sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2015 yılı için 310 lira idari para cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.” dedi. 

Kırbaş, “Yapılan denetimler esnasında balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı tespit edilirse, 1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2015 yılı için bin 055 lira idari para cezası düzenlenecek. Ayrıca avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulacak.” diye konutu. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.