1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Japonların sualtı şehri: Mavi Küre
Japonların sualtı şehri: Mavi Küre

Japonların sualtı şehri: Mavi Küre

Bir Japon mimarlık firması, yapımı 2035 yılında tamamlanması planlanan dünyanın ilk su altı şehrini geçtiğimiz günlerde tanıttı.

A+A-

Bu küre biçimdeki devasa yapı 4 futbol sahasından daha büyük ve elektrik/su kaynağı denizin 3.2 kilometre derinliğine kadar hizmet verebiliyor. Bu şehirde her şey için yer olacak: şirketler, oteller ve evler. Yaklaşık olarak 5000 kişinin bu şehirde yaşaması bekleniyor. Su altı şehri bir insanın yaşamını sürdürmesi için gerekli olan tüm alt yapıya sahip olacak. 

Su altı şehrini dünyaya tanıtan Shimizu Şirketi'ne göre, projenin amacı denizlerin altında kalan alanları en verimli şekilde kullanabilmek çünkü her geçen gün deniz seviyesi yükseliyor ve birçok ülke suların altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Japonların 'Mavi Bahçe' ismini verdiği küre 500 metrelik bir alanı kapsıyor. Şehrin büyük iç avlusu tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilecek. Bu şehirde yaşayanlar şehrin gezme alanını tıpkı bir çarşıyı gezer gibi gezebilecekler. Su altı şehri, kürenin altında bulunan bir gondol sistemi tarafından kontrol edilecek. Bu gondol sistemi, küreyi zeminden 3.2 kilometre yükseliğe, su yüzeyine kadar taşıyabilecek.

japon1.jpg

japon2.jpg

japon3.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3697 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.