1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadınlar Plajı'nda horonlu protesto
Kadınlar Plajı'nda horonlu protesto

Kadınlar Plajı'nda horonlu protesto

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu Mesire Alanı’nda 72 dönümlük alana yaptığı Kadınlar Plajı’nı protesto etmeye hazırlanan kadınlar, Sarısu’da kadınlı- erkekli denize girip horon tepecek.

A+A-

Kadınlar Plajı, tartışmaların eşliğinde geçen 16 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı. Bazı kesimlerin cinsiyet ayrımcılığı şekilde yorumladığı Kadınlar Plajı uygulaması, 24 Ağustos Pazar günü Antalya Halkevi üyesi kadınlar ve Akdeniz Üniversitesi talebe Kolektifleri sebebi ile düzenlenecek piknikte protesto edilecek. Sarısu’daki piknik konusunda toplanacak eylemciler, kadınlı-erkekli denize girecek. Eylemde bununla beraber Samsun Müftüsü’nün kadınlı-erkekli horon tepmenin günah bulunduğu yönündeki sözlerine karşı da kadınlı- erkekli horon oynanacak. Kadınlar Plajı uygulamasının cinsiyet ayrımcılığına yol açtığını kaydeden Antalya Halkevi Şube Başkanı Ayten Ceyhan, ’Sadece bayan plajını açmakla kalmıyorlar. Türkiye’nin dört bir tarafında cinsiyet ayrımcılığını tetikleyen sözler sarfediliyor. mesela Samsun Müftüsü’nün kadınlı-erkekli horon tepmenin günah bulunduğu yönündeki sözleri. Özellikle biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Kadınlı erkekli hem horon tepeceğiz, hem de denize gireceğiz’ diye konuştu. Antalya’da Kadınlar Plajı’na gerek olmadığını aktaran Ayten Ceyhan, ’Antalya dünya kenti ve dünyanın dört bir yanından bireyler gelip denize girip çıkabiliyor. Kimse birbirinden rahatsız değildi. Buna sebep ihtiyaç duyuldu, mana verebilmiş değiliz. Bizim bir kaygımız daha var. Artık toplu ulaşımda kamu otobüslerini de kadın- bay diye ayıracaklar, bayan bay ayrı yolculuk yapacağız. Benim önerim kadınlarla bayları ayıracaklarına caydırıcı kanunlarla tecavüz ve kadına şiddet suçları önlensin’ dedi.

KADINLAR PLAJI

Aynı sürede bir sosyal tesis ve hayat piyasası şekilde düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı içerisinde kebap evi, balık evi, kır bahçesi, kıyı büfe, market, 6 dükkandan oluşan Sarısu çarşısı, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara hususi hizmet verecek tesis 19.00- 24.00 saatleri içinde ise ailelerin buluşma noktası oluyor.Kadınlar, Konyaaltı sahilinde bulunduğu bu şeklinde sahile yerleştirilen 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, ayakyolu ve soyunma kabinleri bu şeklinde hizmetlerden parasız faydalanıyor. Kadınlar Plajı’nın temizliğinden güvenliğine çalışanları da kadın. Plajda, 6 bayan güvenlikçi ve 2 bayan cankurtaran vazife alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.