1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaptan Ender Asyalı profesör oldu
Kaptan Ender Asyalı profesör oldu

Kaptan Ender Asyalı profesör oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu (Denizcilik Fakültesi) 1992 yılı mezunlarından Dr.Kpt. Ender Asyalı profesör ünvanı aldı.

A+A-

Türkiye’nin ilk Profesör Kaptanı merhum Prof. Dr. Kpt. Necmettin Akten'den sonra ilk olarak bu ünvanı almaya hak kazanan Prof. Dr. Kpt. Ender Asyalı doktora tez çalışmasını merhum Prof. Dr. Kpt. Necmettin Akten’in danışmanlığında tamamlamıştı.

Prof. Dr. Ender ASYALI kimdir?

1970 İzmit doğumlu olan Prof. Dr. Ender ASYALI, lise eğitimini Kocaeli Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu Güverte Bölümünden 1992 yılında derece ile mezun olduktan sonra kamu ve özel sektöre ait gemilerde görev yapmıştır.

Yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programında 1996 yılında tamamlamıştır. Doktora derecesini ise 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz İşletmeciliği Anabilim Dalında elde etmiştir. Dr. ASYALİ doktora tez çalışmasını Turkiye’nın ilk kaptan Profesörü olan Rahmetli Prof. Dr. Necmettin AKTEN danısmanlığında tamamlamıştır.

Dr. ASYALI, 1998 yılında Öğretim Görevlisi olarak DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu'nda göreve başlamıştır. Dr. ASYALI Şubat 2010 tarihinde aynı kurumda Yardımcı Doçentlik kadrosuna atanmış.  2009 yılında "Yönetim ve Organizasyon" alanında doçentlik ünvanı almıştır. Dr. Ender ASYALI Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’ne profesör olarak atanmıştır.

Dr. Ender ASYALI 2002 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İsletme Mühendisliği bölümünde ilk bölüm başkanı olarak görev almakta olup, 2014-2015 akademik yılında ABD Maine Maritime Academy'de misafir öğretim üyesi olarak bulunmaktadır.

Dr. Ender ASYALI’nın üstlenmekte olduğu idari ve akademik görevleri arasında Fakülte Kurulu Üyeliği, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı da bulunmaktadır.

Dr. ASYALI, Maritime Policy and Management, Education Research Journal,  Marine Engineering Frontiers, Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi ve Denizcilik Fakültesi Dergisinde hakemlik görevleri üstlenmiştir. Prof. Dr. ASYALI ayrıca Marine Engineering Frontiers ve Denizcilik Fakültesi Dergisi'nde Yayın Kurulu Üyesidir.

Prof. Dr. ASYALI denizcilik eğitimi veren fakülte ve yüksekokulların oluşturduğu Denizcilik Eğitim Konseyi’nin Koordinasyon Kurulu Başkanlığını yürütmüştür.

Prof. Dr. Asyalı, elektronik seyir, köprüüstü seyir simülatörü, köprüüstü ve makine dairesi kaynakları yönetimi, deniz kirliliği ile mücadele, gemi performans yönetimi, denizcilik işletmelerinde örgüt yönetimi, denizcilikte insan kaynakları yönetimi, kruvaziyer ve yolcu gemisi işletmeciliği, sürdürülebilir deniz taşımacılığı alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde dersler vermektedir. Prof. Dr. ASYALI’nın denizcilikte insan kaynakları yönetimi, emniyet ve çevre yönetimi, denizcilik eğitimi alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası yayınlanmış eserleri ve “Köprüüstü ve Makine Dairesi Kaynakları Yönetimi” başlıklı bir kitabı bulunmaktadır. 

Prof. Dr. Ender ASYALI, 10.Kalkınma Planı Ulaştırma ve Trafik Güvenliği Özel İhtisas Komisyonu, TUSİAD Ulaştırma Sektörü Raporu, 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası gibi ulaştırma ve denizcilik ile ilgili çeşitli ulusal rapor ve proje çalışmaları içerisinde yer almıştır. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.