1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kapuz Plajı'nda deniz bisikletleri kaldırıldı
Kapuz Plajı'nda deniz bisikletleri kaldırıldı

Kapuz Plajı'nda deniz bisikletleri kaldırıldı

İstanbul’da 5 gencin kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılıp kaybolmalarının ardından Zonguldak’ta belediyenin işlettiği Kapuz Plajı’ndaki 3 deniz bisikletinin faaliyetine son verildi.

A+A-

Belediyenin gözetiminde plajda halka hizmet veren 3 deniz bisikleti, İstanbul’da 5 gencin kaybolmasının ardından dün akşam kaldırıldı. Saati 20 liradan plaja gelenlere kiralanan deniz bisikletleri, dün son kez hizmet verdi. Bisikletlerden 2’si akşam kamyonetlere yüklenerek götürülürken, birisi cankurtaranlar tarafından kullanılmak üzere plajda bırakıldı.

Belediye kontrolünde deniz bisikletlerinin işletmeciliğini yapan Muzaffer Kaya, bisikletlere binenlerin her türlü can güvenliklerinin alındığını söyledi. Kaya, "Bizim bisikletlerin giriş-çıkış parkurları var. Kıyıdan 100 metreye kadar ancak açılabilirler. Daha ilerisi yasak. Saati de 20 lira. Can yeleği mevcut. Şuana kadar herhangi bir olayla da karşılaşılmadı. Ancak belediye böyle bir karar aldı, biz de kaldırdık" dedi.

Kapuz Plajı Tesisi Müdürü Hayri Topçuoğlu da deniz bisikletleriyle ilgili her türlü güvenlik önleminin alındığını söyledi. Topçuoğlu, "Cankurtaranlarımız, deniz bisikletlerini yakından takip ediyor. Bizim belirlediğimiz sınırın dışına çıkamazlar. İstanbul’daki olaydan sonra böyle bir karar alındı" diye konuştu.

Öte yandan, deniz bisikletlerinin Kapuz Plajı’nda hizmet vermesiyle ilgili yasal eksiklikler olduğu, İstanbul’da 5 gencin kaybolmasından sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı denetimlerin de artmasıyla belediyenin böyle bir karar aldığı öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.