1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Karadeniz'de palamut bereketi
Karadeniz'de palamut bereketi

Karadeniz'de palamut bereketi

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Mutlu,yaptığı açıklamada, geçmiş yıllara göre palamudun şu anda iyi seviyede olduğunu söyledi

A+A-

Palamut sezonunun devam ettiğini belirten Mutlu, "Denizlerde av yasağının sona erdiği günden itibaren palamut avlıyoruz. Palamut vardı ancak beklentimizi karşılamıyordu. Havalar sıcaktı ve deniz suyu da beklediğimiz derecede değildi. Bunların hepsi palamudun bolluğunu ve miktarını etkiliyordu" diye konuştu.

Mutlu, balığın soğuk havayı ve yağmuru sevdiğini anlatarak, "Şu anda havalar soğudu ve deniz suyu sıcaklığı 22 dereceye kadar düştü. O nedenle Karadeniz'de ve özellikle Trabzon'da bol miktarda palamut avlanıyor" dedi.

Bazı balıkçıların Kurban Bayramı dolayısıyla tedirginlik yaşadığını vurgulayan Mutlu, Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin artmasının balık tüketimini fazla etkilemediğini anlattı.

Mutlu, Arife ve Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde özellikle palamutun bol miktarda avlandığını dile getirerek, "Bol miktarda avlanan palamutta fiyatları aşağı çekti. Şu anda palamut 3-5, en fazla sekiz liradan alıcı buluyor. Karadeniz insanı da balığı seviyor ve vazgeçemiyor. Kurban Bayramı o nedenle balık satışlarını fazla etkilemedi. Vatandaş şu anda hala palamudu tercih ediyor" ifadesini kullandı.

Hamsi için havaların biraz daha soğumasını bekleyeceklerini vurgulayan Mutlu, "Hamsi ne kadar geç olursa avcılığı da o kadar uzun sürer. O nedenle havaların soğuk olduğu döneme denk gelmesini istiyoruz ki avlanma süresi fazla olsun" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.