1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Karadeniz'in Kırım kıyılarında Bizans gemisi bulundu
Karadeniz'in Kırım kıyılarında Bizans gemisi bulundu

Karadeniz'in Kırım kıyılarında Bizans gemisi bulundu

Rusya'nın Kırım bölgesinde, 125 metre uzunluğunda Bizans gemisi bulundu. Rus basınına göre, gemi 100 yılın en büyük arkeoloji buluşu sayılıyor.

A+A-

Rusya'nın Kırım bölgesinde, Karadeniz'in Sivastopol kentine yakın sularında 125 metre uzunluğunda Bizans gemisi bulundu. Rus basınına göre, "Rostov" dalgıç kulübü tarafından denizin 82 metre derinliğinde ortaya çıkarılan gemi, 100 yılın en büyük arkeoloji buluşu sayılmakta.

GEMİNİN BATMA NEDENİ BİLİNMİYOR

Rus bilim adamlarına göre, 125 metre uzunluğunda Bizans gemisi belirlenemeyen bir nedenle batmış. Gemide çok sayıda anforlar da bulundu. Rus bilimadamları anforlarla yağ ve şarap taşındığını anlattı.

BAŞKA KEŞİFLER İÇİN GENİŞ ÇALIŞMA BAŞLATILACAK

Savunma Bakanlığı ve Coğrafi Derneği'nden oluşan heyetin bölgede başka gemi ve arkeoloji eserleri bulmak için daha geniş çalışmalar yapacağı kaydedildi. Rus heyetin 10 Haziran'da bölgede araştırma yapacağ ifade edildi.

PUTİN DE SULARIN ALTINDAN TARİHİ ESERLER BULMUŞTU

11 Ağustos 2011'te dönemin Rusya Başbakanı Vladimir Putin de Kırım'a komşu Azov Denizi'nde dalgıç kıyafetleri ile denizin dibinden antik eserler çıkarmıştı. Putin sular altındaki Rus Atlantisi'ne dalış yaparak iki anforu sahilde bekleyen gazetecilere göstererek, "Arkeoloji gezi başkanı, bunların 6. yüzyıla ait olduğunu belirtti. O dönemler limanda gemilere yük taşınırken, anforlar sürekli kırılıyordu. Ve o yüzden atıyorlardı" dedi.

BAŞBAKAN: ŞARAP VARMIŞ HEPSİNİ İÇMİŞLER

İki metre derinlikten çıkardığı tarihi eserlerle basınla konuşan Rusya Başbakanı, "Çocuklar sağ olsunlar bulmakta yardımcı oldu… Burada şarap varmış hepsini içmişler…" diye sunmuştu.

Karadeniz'in hemen yanında bulunan Rus Atlantisi, bölgedeki tarihi Fanagoriya antik kentinin bir parçası olarak biliniyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.