1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Kartal'da Karadeniz rüzgarı esti
Kartal'da Karadeniz rüzgarı esti

Kartal'da Karadeniz rüzgarı esti

Kartal’da düzenlenen hamsi festivalinde 6 ton hamsi dağıtıldı. Dağıtılan hamsiden almak için metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturan vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı.

A+A-

Hamsi yeme yarışmasında ise Karadenizli bir vatandaş 1 dakikada 50 hamsi yiyerek birinci oldu.

Kartal Belediyesi, Doğu Karadenizliler Derneği ve Işıklar Beldesi Kültür sanat ve spor Kulübü Derneği’nin katkılarıyla “ 2’nci Hamsi Şenliği” düzenledi. Kartal Meydanı’nda düzenlenen şenliğe binlerce vatandaş katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde vatandaşlar Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek eğlendi. Etkinlikte toplam 6 ton hamsi ızgara yapılarak helva ile beraber vatandaşlara ikram edildi.

1 DAKİKADA 50 HAMSİ YEDİ

Festivale ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de, vatandaşlara beraber ekmek arası hamsi yedi. Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları İlkan Selvi, Mehmet Tak, Neşat Aydın ve Onay Şahin’in müzikleri ile Kartal Meydanı’nda adeta Karadeniz rüzgarı esti. Hamsi şenliğinde en hızlı hamsi yeme yarışması da düzenlendi. Yarışmayı yaklaşık 1 dakika da 50 hamsi yiyen Karadenizli Resul Altınbaş kazandı.
Altınok Öz, “Hamsi tabii ki bir gösterge, hamsi denildiği zaman akla Karadeniz ve Karadeniz’in o kültürü gelir. Hamsi ekmek yaparak burada insanlarla buluşuyoruz ve aynı zamanda Karadenizimizin kültürünü insanlarımızla buluşturuyoruz. Bu etkinlik sadece hamsi ile ilgili değil. Espri yapmak demek bir zeka gerektirir. Biz de Karadenizimizin zekasını buluşturuyoruz insanlarımızla’’ dedi.

KARTAL’A KARADENİZ KÜLTÜR EVİ

Karadeniz Kültür Evi yapacaklarını söyleyen Altınok Öz, “Bu yapmayı planladığımız kültür evleri Karadeniz’in bir parçası. Bu oluşturacağımız kültür evlerini her coğrafya için ayrı ayrı düşünüyoruz. Balkan göçmenleri için bir kültür evi yapmıştık. Şimdide Karadenizliler için böyle bir kültür evi yapma düşüncemiz var. Yakın zamanda eyleme geçmeyi düşünüyoruz ’’ şeklinde konuştu.

Saniyeler içerisinde 50 adet hamsi yediğini söyleyen En hızlı Hamsi yeme yarışmasının birincisi Resul Altınbaş, ‘‘Yerken hiç zorlanmadım getirin bana bir tepsi daha yerim. Doğu’nun adanası ve kebabı meşhurdur. Karadeniz’inde hamsisi meşhurdur, bir tek hamsi ile biz yaşarız“ diye konuştu.

kartalda-hamsi-festivali_3.jpg

kartalda-karadeniz-ruzgari-esti-721535-664x354.jpg

istanbulda_hamsi_ve_horon_festivali_h2620.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2795 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.