1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kaş'ta deniz kirliliği uyarısı
Kaş'ta deniz kirliliği uyarısı

Kaş'ta deniz kirliliği uyarısı

Gazi Üniversitesi Deniz ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lale Balas, Kaş’ta yaptıkları ölçümlerde, deniz suyu kalitesinin en alt sınırda olduğunu belirterek, "Kaş’ta deniz kirleniyor. Herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

A+A-

Kaş Turizm ve Tanıtım Derneği’nin hazırladığı ’Kaş Deniz ve Kıyı Alanları Koruma Geliştirme ve Yönetim’ projesinin değerlendirilmesi için toplantı düzenlendi. Kaş Belediyesi’ndeki toplantıya, Gazi Üniversitesi Deniz ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lale Balas konuşmacı olarak katıldı. Toplantıyı, Kaymakam Selami Kapankaya, Demre Garnizon Komutanı ve Kaş Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Hasan Erdoğan, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Barış Borucu, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ve turizmciler izledi.

Toplantıda konuşan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munis Ozan, 2013 yılında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) sundukları ’Kaş Deniz ve Kıyı Alanları Koruma, Geliştirme ve Yönetim’ konulu projelerinin kabul edildiğini söyledi. Bu konuda yaptıkları çalışmaları paylaşmak için toplantıyı düzenlediklerini aktaran Dr. Ozan, dernek olarak amaçlarının Kaş’ın doğasını ve uygun yapısını korumak, gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu vurguladı.

KAŞ’TA DENİZ KİRLENİYOR

Toplantıda yapılan çalışmaları anlatan Prof. Dr. Lale Balas ise proje kapsamında Kaş’ta denizin çeşitli noktalarında ölçümler yaptıklarını aktardı. Kaş Körfezi’ndeki su kalitesi indeksinin 81 olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Balas, "Ölçümlenen bu parametre, su kalitesinin iyi kategorisinin alt sınırında olduğunu gösteriyor. Daha açık anlatımıyla artık Kaş’ta deniz kirleniyor. Su kalitesi orta sınıf. Bu yaz da ölçümlere devam edeceğiz. Kaş Körfezi 110 günde, Bucak bölgesi ise 90 günde kendini temizleyebiliyor. Bir bilim insanı olarak söylüyorum; bu proje Türkiye’de bir ilk. Sloganımız ’Yaşayan Mavi Kaş’ Kaş hep mavi kalsın, Kaş yaşasın istiyoruz. Şimdiden herkes önlem almalı" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.