1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaybolan gençlerle alakalı balıkçılar uyarıldı
Kaybolan gençlerle alakalı balıkçılar uyarıldı

Kaybolan gençlerle alakalı balıkçılar uyarıldı

İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri BirliğiYönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kartal, Kumburgaz'da kaybolan 5 gençle alakalı bir açıklama yayınladı.

A+A-

Balıkçı arkadaşlarımızın dikkatine!

 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü bir olay neticesinde 5 vatandaşımız bir deniz bisikleti ile kaybolmuştur. Sizlerinde bildiğiniz üzere kapsamlı bir araştırma yapılmasına rağmen bu kayıplardan sadece birine ulaşılmış ve diğer kayıpların aranmasına devam edilmektedir. Dilimiz demeye varmasa da ortak kanaat kalanlarında vefat ettiği yönündedir. Bu durumda vefat eden gençlerimizin ölüleri su üzerine çıkmış akıntı ve rüzgarlarla Marmara denizinde dolaşmaktadır.

Gerek arama çalışmalarının tamamlanabilmesi gerekse kayıplarının bulunmasını bekleyen ailelerin acısının hafifletilmesi açısında bu arama çalışmalarına bizlerinde katkı vermesi gerekmektedir.

Tüm balıkçı arkadaşlarımızı ve denize çıkan diğer amatör arkadaşları  aşağıdaki hususlar konusunda dikkatli olmaya ve yine aşağıda verdiğimiz numaraları arayarak kurumlara bilgi vermeye davet ediyorum.

 

Dikkat etmemiz gereken hususlar.

Seyir esnasında kuş hareketlerini gözetlemek:

Kuşlar denizde yüzen her türlü nesne üzerinde alçaktan uçar ve etrafında dönerler.  Böyle bir durumla karşılaştığımızda söz konusu noktaya giderek nesneyi kontrol etmek. Hava koşulları müsaitse başında bekleyerek aşağıda verilen numaralara konum bilgisini iletmek.

Yine seyir ve avcılık faaliyetleri esnasında deniz yüzeyini sürekli kontrol etmek deniz yüzeyinde gözümüze ilişen her türlü nesneyi kontrol ettikten sonra aşağıdaki numaraları arayarak konum bilgisi vermek.

Yaptığımız ihbarlarda bilginin kesinliği esastır. İyi niyetle yapılan her yanlış ihbar arama faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir.

Tüm balıkçı arkadaşlarımızın ve Amatör denizcilerimizin gereken hassasiyeti göstereceğinden emin olarak şimdiden hepinize teşekkür ederim.

 

Aranacak Numaralar :

Sahil Güvenlik :  158

AFAD               : 122

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.