1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Keşan'da Sualtı Müzesi'nde sona yaklaşılıyor
Keşan'da Sualtı Müzesi'nde sona yaklaşılıyor

Keşan'da Sualtı Müzesi'nde sona yaklaşılıyor

Saros Körfezi'ndeki, "Su altı tarih müzesi" çalışmaları kapsamında, Nusret Mayın Gemisi'ne benzetilen gemi yarın suya indirilecek.

A+A-

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Saros Körfezi'ndeki, "Su altı tarih müzesi" çalışmaları kapsamında, Nusret Mayın Gemisi'ne benzetilen gemiyi 1 Eylül'de suya indireceklerini bildirdi.

Özcan, "Saros Yapay Resif Projesi" çerçevesinde hazırlanacak müze için Samsun'dan İbrice Limanı'ndan getirilen geminin körfezde batırılması hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Projeyle şimdiye kadar su altına, heykeller, toplar, Anzak figürleri ile Seyit Onbaşı'nın heykelini indirdiklerini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Şimdi de savaşın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'ne benzetilen gemiyi 1 Eylül'de suya indireceğiz. Gemide şu anda bazı rötuşlar yapılıyor. 75 bin lira masrafla bölgemize getirilen gemiyi hava koşullarında bir olumsuzluk olmazsa İbrice Limanı'ndan törenle belirlenen noktada batıracağız. Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı da bize o gün yardımcı olacak."

Özcan, 5 yıldır devam eden projenin, geminin batırılması işlemiyle tamamlanacağını, daha sonra uygun bir uçak bulmaları halinde onu da körfezde suya indirmeyi planladıklarını vurguladı.

Proje sayesinde bölgede özellikle su altı sporları ile yerel balıkçılığın gelişeceğini düşündüklerini belirten Özcan, "Projemizin 5 yıldaki maliyeti 500 bin TL'yi bulmuştur. Projede bize çok yardımcı olan danışmanımız, koordinatörümüz Savaş Yapman'a çok teşekkür ediyoruz. Gemiyi batırma törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.