1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Kıbrıs'ta balık ölümleri endişe yarattı
Kıbrıs'ta balık ölümleri endişe yarattı

Kıbrıs'ta balık ölümleri endişe yarattı

Gazimağusa belediye yetkililerine göre ise az yağıştan kaynaklı olarak su seviyesinin düşmesi ve sudaki oksijen oranının azalması balık ölümlerine neden oldu.

A+A-

Belediye yetkililerine göre ise az yağıştan kaynaklı olarak su seviyesinin düşmesi ve sudaki oksijen oranının azalması balık ölümlerine neden oldu.

Kıbrıs Postası’na ulaşan bazı çevreciler “Mağusa’da su göleti yok ediliyor” diye isyan ederek, su göletinde bulunan tatlı su balıklarının Mağusa Belediyesi’nin yanlış uygulamalarından dolayı öldüğünü iddia etti.

“Arıtmadan geriye kalan kimyasallar gölete akıtılıyor”

Çevrecilere göre, gölete yakın mesafede bulunan ve belediyeye ait olan su arıtma tesisinden artan kimyasallar arıtılmadan gölere akıtılıyor ve tatlı su balıklarının ölümüne neden oluyor.

Soyer: “Nedeni kuraklık”

Mağusa Belediyesi Sağlık Şube Amiri İlke Soyer ise, gölete akıtılan suyun arıtıldığına vurgu yaparak, göletin kaynağının yağışlar olduğunu ve bu yıl yeterince yağış olmadığını belirtti.

Soyer, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinde azalma olduğunu ve sudaki oksijenin yetersiz kaldığını söyledi.

Soyer: “Gölete akıtılan su temiz”

Göletin yağmur suyu dışında arıtma suyuyla da beslendiğini doğrulayan Soyer, gölete akıtılan suyun tahlilleri yapılmış, temiz su olduğunu anlattı.

Yaşanan balık ölümlerinin önüne geçilmesi için çalışma başlatıldığını belirten Soyer, gölete su pompalanarak oksijen miktarını artırmak için gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.