1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. KKTC'ye giden yolcu sayında artış oldu
KKTC'ye giden yolcu sayında artış oldu

KKTC'ye giden yolcu sayında artış oldu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belde Liman İşletmeciliği Başkanı Süleyman Yılmaz, Kıbrıs üniversitelerindeki öğrenci kontenjanındaki artış, Kıbrıs-AB tartışmalarının da deniz taşımacılığına doping etkisi yaptığını kayde

A+A-

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belde Liman İşletmeciliği Başkanı Süleyman Yılmaz, Kıbrıs üniversitelerindeki öğrenci kontenjanındaki artış, cazip fiyatların yanı sıra Kıbrıs-AB tartışmalarının da deniz taşımacılığına doping etkisi yaptığını kaydetti.

Çok sayıda vatandaşın "Kıbrıs AB'ye girerse pasaport zorunlu olur. Son bir kez daha göreyim" düşüncesiyle Kıbrıs'a gittiğini anlatan Yılmaz, bu sebeple geçen yıllara oranla giden ve gelen yolcu oranında artış sağlandığı belirtti.

Yılmaz, geçen yıl Kıbrıs'a giden yolcu sayısının 88 bin 225 olduğunu, bu yıl ise gözle görülür artış sağlanarak bu sayının 94 bin 31'e yükseldiğini söyledi.

Yılmaz, bu yıl en yoğun çıkışın eylül ayında 27 bin 878 kişi ile yaşandığını, geçen yıl ise yine en çok çıkışın yapıldığı eylül ayında 21 bin 844 kişinin KKTC'ye gittiğini bildirdi.

Gelen yolcu sayısında da artış yaşandığını vurgulayan Yılmaz, geçen yıl 81 bin 865, bu yıl ise 98 bin 548 kişinin KKTC'den giriş yaptığını belirtti. Yılmaz, turistlerin yoğun olarak temmuz ayında Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Bir turizm şirketinin genel müdürü Oktay Kin, Kıbrıs ile ilgili yaşanan sıkıntıların aslında turizm sektörünü canlandırdığını belirtti.
 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.