1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koç Sanayi Fuarı’na katıldı
Koç Sanayi Fuarı’na katıldı

Koç Sanayi Fuarı’na katıldı

Koç Topluluğu’nun savunma grubu şirketlerinden RMK Marine,7-10 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 11.IDEF’13 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı.

A+A-

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen IDEF’13 49 ülkeden 800’ün üzerinde firma ve firma temsilcisinin katılımı ile 10 salonda 35.000 metrekare alanda düzenlendi. Savunma sanayi sektöründeki lider firmaları bir araya getiren fuar, kara, deniz, havacılık, uzay, ulaşım, lojistik destek faaliyetleri ve levazım malzeme araç ve gereçlerini kapsadı. RMK Marine ise 7. salon 711A standa yer aldı.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahrain, Güney Afrika Cumhuriyeti ve özellikle Türk Deniz Kuvvetleri yetkililerinin yoğun ilgi gösterdiği RMK Marine, mevcut ve planlanan proje ve platformlarını tanıttı.

RMK Marine, Türk Deniz Kuvvetleri için üretilen modern Korvet sınıfı gemiler olan ADA Sınıfı Korvet (MİLGEM) ve keşif, karakol ve gözetleme işlevleri ile harekât alanlarında gerçek zamanlı taktik resmin oluşturulmasını sağlamak ve böylelikle suüstü, sualtı ve hava hedeflerini imha ederek ve/veya etkisiz hale getirerek deniz kontrolünü tesis eden Korvet 1600 ve Çok Maksatlı Korvet gemileri ile birlikte; üzerinde çalışılan diğer deniz platformu çözümlerini ziyaretçileri ile paylaştı.

Türkiye’de özel sektörün bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük muharip gemi ihalesini kazanan ve MİLGEM-S Projesini üstlenen RMK Marine, IDEF’13 Fuarı’nda hem askeri gemi inşa alanındaki hem de silah ve elektronik sistemlerin entegrasyonu alanındaki başarı ve birikimlerini sergiledi.

Ada Sınıfı Korvet (MİLGEM-S)

ADA Sınıfı Korvet (MİLGEM-S), yerli tasarım ile milli üretim ve entegrasyon kabiliyetlerini en üst seviyede kullanarak Türk Deniz Kuvvetleri için üretilen modern Korvet sınıfı gemilerdir. Bu Proje, özellikle tasarım ve sofistike bir savaş gemisi platformunun inşası için gerekli olan diğer alanlarda, Türk Savunma Sanayii’nin kabiliyetlerinin artırılması için inovasyonun ve teknolojik gelişmelerin öncülüğünü yapmıştır. ADA Sınıfı Korvet’in kendini ispatlamış yerli tasarımı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın zorlu isteklerini yerine getirmek için, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ve Türk Savunma Sanayii’nin son teknolojiyi kullanılarak gerçekleştirdiği araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ürünüdür.

ADA Sınıfı Korvetler; akustik, manyetik, kızıl ötesi ve radar iz değerlerinin düşük olacağı şekilde tasarlanıp inşaedilmiştir. Teslim öncesinde ve kabul aşamasında zorlu testlerden geçerek, ADA Sınıfı Korvetlerin ilki, TCG HEYBELİADA (F-511), 27 Eylül 2011 tarihinde Deniz Kuvvetleri’nin hizmetine girmiş, TCG BÜYÜKADA (F-512) ise test aşamasındadır. ADA Sınıfı Korvetler, denizaltı harbi, suüstü harbi, hava harbi, keşif ve gözetleme, hedef tespiti/tanımı/takibi, karakol, kara ve liman koruma görevlerini yerine getirebilecek şekilde tasarlanıp inşa edilmektedir. .

Milgem-S sözleşme görüşmeleri sürüyor.


KORVET 1600

Korvet 1600; keşif, karakol ve gözetleme işlevleri ile harekât alanlarında gerçek zamanlı taktik resmin oluşturulmasını sağlamak ve böylelikle suüstü, sualtı ve hava hedeflerini imha ederek ve/veya etkisiz hale getirerek deniz kontrolünü tesis etmek.

Çok Maksatlı Korvet (MMC 66 metre), Suüstü ve hava savunma harbi, kara bombardımanı temel görevlerine ek olarak gözetleme/keşif/karakol, kaçakçılığın önlenmesi, deniz kaynaklarının korunması, münhasır ekonomik bölgelerde yasa dışı faaliyetleri önleme yardımcı görevlerini icra etmek için tasarlandı.

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri (SGAK) ülke karasuları ve münhasır ekonomik bölgelerinde (EEZ); arama ve kurtarma, karakol, kaçakçılığı önleme, keşif ve gözetleme, çevre kirliliğini önleme ve yangına müdahale edebilme yeteneklerine sahip.

Hızlı Taarruz Botu (FAC42 metre), kıymetli hedeflere karşı hızlı reaksiyon vermek, gözetim, devriye, istihbarat toplama ve arama/kurtarma görevlerini gerçekleştirmek üzere tasarlandı.

rmk-marine-genel-muduru-can-ozturk-ve-misir-deniz-kuvvetler-komutani.jpg

rmk-marine-genel-muduru-can-ozturk,-genel-mudur-yardimcisi-pertev-cinalioglu,-misir-deniz-kuvvetler-komutani.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 2558 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.