1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Konteyner ve Liman Takip Sistemi" hayata geçirildi
"Konteyner ve Liman Takip Sistemi" hayata geçirildi

"Konteyner ve Liman Takip Sistemi" hayata geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca geliştirilen "Konteyner ve Liman Takip Sistemi" hayata geçirildi. Sistem sayesinde limanlarda gerçekleştirilen gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması, hızlandırılması ve maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca konteynerlere ilişkin bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınması amacıyla geliştirilen "Konteyner ve Liman Takip Sistemi" hayata geçirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu sistem sayesinde, Türkiye'ye giriş yapan ve Türkiye'de çıkan konteynerlere ilişkin bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınması, limanlarda gerçekleştirilen gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması, hızlandırılması ve maliyetlerin azaltılması hedefleniyor. Yeni uygulamayla, konteynerlerin çip aracılığıyla izlenmesi mümkün olacak.

Mersin Limanı'nda devreye alınan sistem sayesinde gümrük idaresinin sistemleriyle liman işletmesinin sistemleri entegre edilerek, gümrük denetimlerinin etkinliği artırılacak, kaçakçılıkla mücadelede kullanılan veri tabanı genişleyecek. Bu sistem sayesinde, limandaki konteynerin, liman içi hareketleri dahil olmak üzere etkin bir şekilde izlenmesi ve sağlıklı istatistik üretilmesi mümkün hale gelecek.

Gümrük idaresi ile limanların otomasyon sistemlerinin entegre edilmesinin önemli katkılar sağlayacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlerleyen süreçte, gümrük idaresinin liman işletmesine vereceği talimatları bu sistem üzerinden verebilir hale gelecek. Bu da kağıt kullanımını azaltacak ve işlemlerin güvenli ortamda yapılmasını temin edecektir.

Mersin'de devreye alınan Konteyner ve Liman Takip Sistemi önümüzdeki hafta İskenderun Limak limanında devreye alınacak. Akabinde de Ambarlı Gümrüğüne bağlı limanlarda da devreye alınacak olup, buna ilişkin test çalışmaları devam etmektedir. İlerleyen zamanda da konteyner işlemleri yapan tüm limanlarda uygulamanın devreye alınması hedeflenmektedir." 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.