1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Konyaaltı'nı baştan yaratacak proje
Konyaaltı'nı baştan yaratacak proje

Konyaaltı'nı baştan yaratacak proje

Dünyaca ünlü Antalya Konyaaltı Sahil Proje Yarışması sonuçlandı. 127 projenin katıldığı yarışmada 51'in proje değerlendirildi. Değerlendirmeye alınan projelerden Yüksek Mimar Mucip Ülger'in ekibinin çalışmasının birinci olduğu bildirildi.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın değerlendirme toplantısı Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) binasında yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel değerlendirme toplantı sonrası yaptığı konuşmada, Konyaaltı Sahilinin dünyanın en güzel ve uzun sahillerinden biri olduğunu hatırlattı.

Söz konusu projenin Antalya'nın marka değerini artıracağını ifade eden Türel, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Mimarlar Odası'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği yarışmaya 127 dosya başvurusu yapıldı. Bu projelerden 51'i jüri tarafından değerlendirildi. Proje sadece sahil düzenlemesinden ibaret  değil. Bu projeyle Antalya'nın standartlarını yükseltmeye, kalite değerini artırmaya ve yeni sosyal yaşam alanlarının kazandırmaya çalıştık" dedi. 

Türel'in konuşmasının ardından yarışmanın birincisi olan, mimar ve şehir plancılarından oluşan ekip projenin tanıtımını yaptı. 

Yüksek Mimar Şemsettin Tugay, yeşil alanların denize kadar uzandığı, kumsalda herhangi bir duvarın, engelin olmadığı, kum, çim ve ormanla iç içe bir proje hazırladıklarını kaydetti. Ana hedeflerinin denizle yeşili bir araya getirmek olduğunu dile getiren Tugay, şöyle devam etti:

"Bu çalışmamızda özellikle duvarları kaldırdık. Böylece sahilde sınırlı kalan şemsiye kullanım alanlarını genişletmiş olduk. Ağaçlık, yeşillik  alanın altında insanların güneşlenme, oturma olanağı sağlanmış olacak. Seyir terası meydanı, müze meydanı elverirse bir kültür alanı olacak proje geliştirdik."

a1-023.jpg

a2-021.jpg

a3-017.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.