1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. "Koramiral Kulakov" Aksaz-Karaağaç Limanı'nda
"Koramiral Kulakov" Aksaz-Karaağaç Limanı'nda

"Koramiral Kulakov" Aksaz-Karaağaç Limanı'nda

Rusya’nın Akdeniz Acil Müdahale Grubu’na dahil olan “Koramiral Kulakov” denizaltı savaş gemisi Aksaz-Karaağaç limanına demir attı.

A+A-

Rusya’nın Kuzey Filosu’nda görev yapan savaş gemisi, Ekim ayında Akdeniz’de göreve başlayan hızlı müdahale grubuna dahil edilmişti.

 

Basına bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı Batı Bölge Sözcüsü Vadim Serga, “Gemi Türkiye’nin Aksaz-Karaağaç deniz üssüne iş ziyareti gerçekleştirdi. Daha sonra gemi mürettebatının Marmaris tatil yerini ziyaret etmesi planlanıyor. Onlar kenti gezecek ve sahilde tatil yapacak.” dedi.

 

Rus basınına göre gemi yolculuğuna 15 Nisan’da Kuzey Donanması’nın ana üssü olan Severomorsk’tan başlamıştı. Gemi İspanya’da Ceuta limanını, iki kez Malta’daki La-Valetta limanını ve üç kez Kıbrıs Rum kesimindeki Limassol limanını ziyaret etti. Gemi Akdeniz’in doğu bölgelerinde Kuzey, Karadeniz ve Baltık filolarının ortak tatbikatına katıldı.

 

Rusya’nın Suriye krizi çerçevesinde oluşturduğu Akdeniz hızlı müdahale grubunun lojistik desteği Tartus’ta bulunan Rus deniz üssünden karşılanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.