1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Körfez, 24 saat aralıksız temizleniyor
Körfez, 24 saat aralıksız temizleniyor

Körfez, 24 saat aralıksız temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı deniz süpürgeleri, İzmit Körfezi’nin her köşesinde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesine aralıksız devam ediyor.

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı deniz süpürgeleri, İzmit Körfezi’nin her köşesinde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesine aralıksız devam ediyor. Bu amaçla 2007 yılının haziran ayından bu yana deniz süpürgesiyle denizin temizliği yapılıyor.

Daire başkanlığı kapsamındaki deniz süpürgesi üzerinde bulundurduğu techizat ve mekanik toplama üniteleri sayesinde denizde meydana gelen ve acil müdahale gerektiren deniz kirliliği durumlarına müdahale ediyor. 'Çevre Kanunu', 'Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun' ve uygulama yönetmeliği uyarınca görev yapan deniz temizleme tekneleri, acil müdahalede bulunularak oluşabilecek kirliliğe ilişkin gerekli önlemleri de alıyor.

Deniz süpürgeleri ile tüm hafta boyunca rutin olarak sabahtan akşama kadar denetime çıkılıyor ve İzmit Körfezi’nde deniz yüzeyinden katı ve sıvı atık toplama işlemi gerçekleştiriliyor. Bu uygulama dahilinde gerçekleştirilen müdahalelere ilişkin harcamalar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile çıkarılan Gelir Tarifesi doğrultusunda kirliliğe sebep olan ilgililerden tahsil ediliyor. Temizleme araçları, gerektiğinde gemilerden kaynaklanan kirlilikle ilgili denetleme yapmak amacıyla da kullanılabiliyor.

Deniz süpürgelerinde denizin temizlenmesi amacıyla yağ tutucu bariyer, yağ emici sosis ve yağ emici pedler bulunuyor. Bunların dışında bir adet deniz süpürgesinde yağ toplama cihazı ve bir adet hidrolik vinç yer alıyor. Deniz süpürgeleriyle 2007 yılından bu yana deniz yüzeyinden yaklaşık 370 ton atık toplandığı ifade ediliyor. Toplanan atıklar İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek bertaraf ediliyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.