1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Körfez ülkeleri Samsun'a çıkarma yaptı
Körfez ülkeleri Samsun'a çıkarma yaptı

Körfez ülkeleri Samsun'a çıkarma yaptı

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Samsun’u tanıtmak amacıyla düzenlenen organizasyon çerçevesinde kente gelen Körfez ülkeleri heyeti, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

A+A-

Türk Hava Yolları’nın Samsun’u Körfez ülkeleri Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn’e tanıtmak amacıyla düzenlediği “Tanıtım Turu” organizasyonu çerçevesinde kente gelen turizm acentelerinden ve yatırımcılardan oluşan 20 kişilik heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. THY Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceyhan, THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Samsun Temsilcisi Temel Uzun’un da aralarında bulunduğu heyeti, Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya karşıladı.

 

 
 

“YATIRIMCILARA HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK”

 

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun yurt dışında olması nedeniyle hazır bulunamadığı toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Samsun’un sahip olduğu doğal turizm alanları, yaylaları, sahilleri, termal tesisleri, gölleri ve şelaleleri ile muhakkak görülmesi gereken kentlerden biri olduğunu söyledi. Samsun’u ayrıca, bölgenin ticaret kenti olarak da tanıtan Şahin, “Samsun, aynı zamanda Türkiye’nin sağlık yatırımları anlamında önemli bir merkez olması nedeniyle ‘sağlık turizmi’ açısından da ciddi bir potansiyele sahiptir. Başta Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika ülkelerinden olmak üzere tedavi amaçlı olarak kentimizde pek çok misafir ağırlıyoruz. Bunların yanında, kentimizin turizm altyapısı da gelişmiş durumdadır. Başta havalimanı olmak üzere, lüks ve temiz otelleri, restoranları, kafeleri ile şehrimizde önemli turizm hizmetlerine ekonomik fiyatlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Samsun’u lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve eşsiz güzellikleri ile sizlere sunmak istiyoruz. Yatırımlarınıza her zaman kapımız açık. Bu konuda sizlere destek olmaya hazırız” dedi.

 

“YABANCI YATIRIMCIYA DESTEK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZ ARASINDA”

 

Ardından söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Samsun’un son yıllarda turizm alt yasında önemli bir gelişim sağladığını belirterek, “Karadeniz’in en büyük ve en gelişmiş şehri Samsun’da turizm potansiyeli sürekli gelişim içinde. Samsun, uzun bir sahil altyapısı, iç bölgelerindeki coğrafi güzellikleriyle dar bir yatırım alanına sıkışmış şehir değil. İlimizde geniş yatırım alanları mümkündür. Bizler de özellikle yabancı yatırımcılara destek olma konusunun bizim en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanan odayız. Sizlerle birçok ortak noktamız var. Alt yapımız hazır olmasına rağmen Arap Yarımadası’ndan gelen misafirlerimize uygun standartlarda otel yatırımı anlamında boşluklarımız var. Bu yatırımları alabiliriz. Samsun, benzer örnekleri Dubai de, Cidde de olduğu gibi deniz kullanımı açısından özellikle marina anlamında yatırıma bir müsait kent. Artık, Türk Ticaret Kanunu’na göre yabancıların ülkemizde mülk edinme ve yatırım yapabilme kolaylıkları var. Samsun TSO olarak da bu yatırımların verimliliği artırmak adına herkese destek olmaya hazırız” diye konuştu.

 

“ARAP YATIRIMLARI SAMSUN’A TAŞIMAK İSTİYORUZ”

 

THY Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceyhan ise yaptığı konuşmada, Samsun’un güzelliklerini Arap turistlere açmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, “Şu anda Arap yatırımcılar gerek gayrimenkul gerekse iş alanlarında olsun ülkemizde önemli yatırımlar yapmaktadır. Bunu aynı şekilde Samsun’a taşımak üzere Ticaret ve Sanayi Odamızın desteklerini bekliyoruz. Buradaki amacımız Samsun’a yapılacak yatırımları bundan sonra nasıl artırabiliriz. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız. Samsun’un da yatırım önceliğini Ortadoğu yatırımcılarına vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, Türkiye ve Orta Doğu aynı kültürü paylaşan, aynı değerleri paylaşan ve birbirini bütünleyen halklar. Bizim de yapılacak yatırımlara her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu da organizasyona vermiş olduğu destekten dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından ise, Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, yabancı misafirlerin sorularını cevaplandırdı.



 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.