




TCG Gelibolu, gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Baybars Küçükatay ile personelin koşar adım gemiye binmesi ve gemiye Türk bayrağının çekilmesinin ardından limandan ayrıldı. TCG Gelibolu’ya liman çıkışına kadar SAS ve SAT komandoları ve 1 helikopter eşlik etti.
Denizcilerin aileleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu ile Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan da el sallayarak gemiyi uğurladı. Törene katılan izciler, “Sizlerle gurur duyuyoruz” yazılı pankart açtı. Törende asker çocuklarının “Babam Gelibolu’da”,“Sizinle Gurur Duyuyoruz” yazılı şapkalar taktığı görüldü.
Gemi komutanı eşini bu göreve yollamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Pınar Küçükatay, “2.5 yaşındaki kızım ve ben onunla gurur duyuyoruz. Onu özleyeceğiz ama böyle bir göreve gittiği için de sevinçliyiz” dedi. Toplam 250 personelin bulunduğu gemide biri basınç odası ve biri dalış konusunda uzman olmak üzere 2 doktor, 2 sıhhiye astsubay ve 1 uzman teknisyen görev yapıyor. Gemi, Aden Körfezi’ne 7 gün içinde ulaşacak ve 12 Mart’ta göreve başlayacak. Gemide, SAT ve SAS komandoları da görev yapacak.
6 gemi esir!
Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, törende yaptığı konuşmada “Deniz haydutlarının elinde şu anda altı gemi var. Son gemi 1 Mart’ta kaçırıldı. Şimdiye kadar dört Türk gemisi bu kaçırılma olaylarından olumsuz etkilendi” dedi. Türkiye’nin, BM tarafından alınan kararlar çerçevesinde bölgede deniz haydutluğu ve denizde silahlı soyguna karşı süren mücadelede aktif rol aldığını belirten Taylan, “Bu kapsamda bölgede halihazırda Görev Grubu Komutası’nda TCG Gemlik Firkateyni bulunuyor” dedi.^
AA



















