1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer Turizm Sempozyumu Trabzon'da yapılıyor
Kruvaziyer Turizm Sempozyumu Trabzon'da yapılıyor

Kruvaziyer Turizm Sempozyumu Trabzon'da yapılıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Suat Hacısalihoğlu "Kasım ayında kruvaziyer turizmi sempozyumu yine şehrimizde olacaktır." dedi.

A+A-

rabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Suat Hacısalihoğlu “10 gemilerden başlayıp 40 gemilere kadar çıkan bir potansiyelimiz var. Kasım ayında kruvaziyer turizmi sempozyumu yine şehrimizde olacaktır. Yine bu uluslararası bir toplantı.Kruvaziyer turizmine vermiş olduğumuz önemi adım adım nerelerden nereye geldiğini  hepimiz rakamsal olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarla bunları çok daha ileri seviyelere getireceğiz “dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası medya temsilcileri ve basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, yönetim kurulu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, Trabzon’daki medya temsilcileri basın mensupları katıldı.

Yapılan iftarın ardından konuşma yapan Suat Hacısalihoğlu, katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Hepinizin bildiği gibi oda olarak yapmış olduğumuz faaliyetlerin sizlerle birlikte vermiş olduğumuz hizmetin başarısı hepimizin başarısıdır, sizlerin başarısıdır. Bundan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.

Suat Hacisalihoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; TTSO TÜRKİYE’DE İLK 10’DA “Bunun bir başarısı olarak da 2013 yılında yapılan bir araştırmada Türkiye’de 360 ticaret ve sanayi odası arasında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ulusal basında ilk 10’a girmiştir. Buda Trabzon Ticaret ve Sanyi odası olarak sizlerle çalışmamızın neticesidir. Bundan dolayı sizleri kutluyorum. Bu sizin başarınızdır. Elbette bizler şehir adına üyelerimiz adına faaliyetlerimizi stratejik planlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama önemli olan bu çalışmaları kamuoyuna duyurmak. BU da sizler sayesinde oluyor. Sizlerin zaman zaman bizlere önerileri doğrultusunda çalışmalarımızı belirli yönlere doğru çekmek suretiyle şehir adına daha başarılı bir çalışma yapmak düşüncesi ile hareket ediyoruz. Bugüne kadar sizlerin görüşleri doğrultusunda yapılan çalışmaların bütün detaylarını sizler biliyorsunuz.

KONGRELER ŞEHRİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Şehir olarak bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek olduğumuz. 3. İpekyolu Sempozyumunun duyurulması sizlerin sayesinde olacaktır. Biz bu çalışmaları yürütüyoruz ama sizler bunlara basın olarak yer verirseniz şehir adına bu çalışmalar çok daha fazla ses getirecektir. Şuanda 21 ülke davet ediliyor. Ekim ayının 17-19 tarihlerinde olacak olan bu toplantı uluslar arası baz da çok önemli bir toplantıdır. Buna birçok ülke ev sahipliği yapmak istiyor. Ama bildiğiniz gibi kurucusu Trabzon olarak bizler başlattık ve devam ettiriyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin tanıtılmasında ekonominin ve ülkeler arasındaki iş birliklerinin gelişmesinde çok büyük katkısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Şehirlerin tanıtımında bu tür kongrelerinde çok ileri seviyede olduğunu biliyoruz. Bunların tanıtımı sizlerin sayesinde oluyor.

YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA KANUN İÇİN REFERANS ALINDI

Temmuz ayının başında AR-GE ve İnovasyon ile ilgili önemli bir kanun çıktı. Bu şehrimizi çok yakından ilgilendiren bir kanun. İlgi alanı aslında üniversitemizin ön planda olması, üniversitemizle birlikte girişimcilerimiz aktif olması Kamu ve özel sektöre dönük ileriki dönemde şehrimize yapılacak olan yatırımlar ve bu konuda şehrimizin bu güne karda atmış olduğu adımlar doğrultusunda ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Geçtiğimiz yılda kalkınma ajansımızla birlikte hazırlamış olduğumuz bir projeyi kalkınma bakanlığına sunduk. Bu çalışmanın sonucunda bugün ortaya çıkan kanunda bizim bakanlığa sunmuş olduğumuz çalışma referans alınmış kanunun altyapısı bu temele dayanmıştır.

AMACIMIZ İTHAL ÜRÜNLERİ DURDURMAK

Buda bizleri memnun etmiştir. Bu da şu demektir. Yapacak olduğumuz İnavasyon merkezi ve Biyoteknoloji merkezinin iç donanımı yaklaşık 30 milyonun üzerinde bir iç donanım. Buda bu kanundan yararlanarak üniversitemizde Kamu kalkınma ajansımız ve özel sektörümüzle birlikte burada faaliyetlerimizi hayata geçireceğiz. Esas amaç burada sanayi stratejisinde belirtildiği gibi katma değeri yüksek olan ürünlerin üretilmesini gündemde olan bir konu. Bu merkezin yapacak olduğu işe burada çalışacak olan üniversitedeki bilim adamlarımızla piyasadaki girişimcilerimizle bütün dünyaya buradan yeni teknolojik ürünler üreterek ihracatımızı artırmak, ithal ürünleri burada durdurmak olacaktır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.