1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer turizmi için Ankara devrede
Kruvaziyer turizmi için Ankara devrede

Kruvaziyer turizmi için Ankara devrede

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kuvaziyer turizminde sorunların çözümü için Ulaştırma ile Kültür ve Turizm bakanlıkları nezdinde girişimler yapacağını açıkladı

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kruvaziyer turizmde yaşanan sorunlar ve bunların aşılması için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Denizli, kruvaziyer turizmde yaşanan sorunların aşılması için Ulaştırma ile Kültür ve Turizm bakanlıkları nezdinde girişimler yapacağını söyledi. Demirtaş ise Akdeniz Bölgesi'nde kruvaziyer turizmde genel olarak bir düşüş yaşandığını, bundan Türkiye ve İzmir'in de etkilendiğini söyledi. 

İTO'ya destek

AK Parti İzmir Milletvekili Denizli, İzmir için çok önemli olan kruvaziyer turizmde İTO'nun yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ve her zaman desteklediklerini söyledi. Barselona'da düzenlenen kruvaziyer fuarına ilişkin çalışmayı ve kruvaziyer turizmde son dönemde yaşanan düşüşle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Denizli, "Sizin anlattığınız sorunların çözülmesi, İzmir'in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarımız nezdinden gerekli görüşmeleri ile girişimleri yapacağım. İzmir ekonomisini büyütmek istiyorsak, kruvaziyer turizmini de ana unsurlardan biri olarak değerlendirmeliyiz. Kruvaziyer turizmi konusunda çok adım atıldı. Ama şimdi koşmamız gereken bir sürece girdik. Bunu da hep birlikte İzmirlinin katılımı ve enerjisi ile gerçekleştireceğiz" dedi. 

3 milyon yolcu

Sektörde yaşanan bölgesel dalgalanmanın yanı sıra İzmir'e özel çözülmesi gereken sorunların bulunduğunu belirten Demirtaş ise, İzmir'in kruvaziyer turizmden aldığı payın artması için özellikle sektörde düzenlenen fuarlara katılımın çok önemli olduğunu söyledi. Demirtaş, "Geçtiğimiz ay Barselona'da katıldığımız son fuarda yine çok önemli ve verimli görüşmeler yaptık. Biz bu fuarlara aynı zamanda Türkiye Kruvaziyer Platformu (Cruise Türkiye) olarak katılıyoruz. Ülkemizdeki tüm iskele ve limanların tanıtımını yapıyoruz. Çünkü ülkemizin 3 milyon kruvaziyer yolcu ağırlayabilecek kapasitesi var. Ancak şu anda bu kapasiteyi kullanamıyoruz. Bunu kullanmanın yolu fuarlara katılmaktan geçiyor" dedi. 16-19 Mart 2015'de ABD'nin Miami kentinde düzenlenecek Miami Kruvaziyer Fuarı'na katılmak için hazırlıklara hemen başladıklarını, fuarda çok güzel bir stand yeri kiraladıklarını belirten Demirtaş, "Miami'deki Fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Türkiye katılımı düzenliyor. Bizim ve bakanlığımızın birlikte katılımı organize edilip, daha geniş bir alanda daha görkemli bir katılım yapabiliriz. Bu konularda desteğinizi bekliyoruz" dedi.

Bakanlarla toplantı

İlgili bakanlıklar, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerinin yapması gereken işler olduğunu dile getiren İlknur Denizli, "Bunları masaya koyup bir iş planı oluşturmamız ve hedefe doğru yürümemiz gerektiği inancındayım. Tüm tarafların katılımıyla önümüzdeki günlerde bir değerlendirme toplantısı yapmak üzere bakanlarımızla da konuyu görüşeceğim. En kısa sürede sonuç alacağımız inancındayım" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.