1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Kurban Bayramı balık fiyatlarını düşürdü
Kurban Bayramı balık fiyatlarını düşürdü

Kurban Bayramı balık fiyatlarını düşürdü

Kurban Bayramı nedeniyle kırmızı et tüketiminin artması ve Karadeniz'deki balık bolluğu tezgahlarına yansıdı. İzmit Balık Halinde 800 gramlık palamut tanesi 5 TL'den satılıyor.

A+A-

Bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi nedeniyle Karadeniz'de dibe kaçan palamut Kurban Bayramı öncesinde İzmit Balık Hali'nde tanesi 10-12 TL'ye satılıyordu. Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin artması ve Karadeniz'de yaşanan balık bolluğu nedeniyle 800 gram ile 1 kilo arasında değişen Palamut fiyatları 5 TL'ye kadar düştü.

PALAMUT AKINI VAR

Tezgahlarda balık bolluğu bulunduğunu ve balık tüketmenin tam zamanı olduğunu söyleyen Kemal Bineklioğlu, şöyle dedi: "Şu anda palamut akını yaşanıyor. Tüm tezgahlarda palamut bollaştı. 800 gram ağırlığındaki palamutları Kurban öncesi 10-12 TL'ye satıyorduk. Kurban bayramında sonra 5 TL'ye kadar düştü. Bazı vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirip dondurucularını palamutla dolduruyor." Tezgahlarda çeşit bolluğu yaşandığını belirten balıkçı Murat Şahin, "Bugünlerde tezgahlarda palamut, hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor. Palamut tanesi 5 TL. Bundan sonra da bu fiyattan aşağıya biraz zor düşer. Vatandaşlarımız da balığa yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

BALIK FİYATLARI

İzmit Balık Pazarında bugünkü balık fiyatları şöyle: Palamut tane 5 TL, Hamsi kilo 7 TL, İstavrit kilo 7 TL, Tekir kilo 10 TL, Çinekop kilo 10-12 TL, Sardalya kilo 6 TL, Zargana kilo 15 TL, Kalkan kilo 35-40 TL, Barbun kilo 20 TL, Sarı kanat kilo 20 TL, Karides kilo 15 TL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.