1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Küresel petrol arzındaki artış sürüyor
Küresel petrol arzındaki artış sürüyor

Küresel petrol arzındaki artış sürüyor

Küresel petrol arzı, martta bir önceki aya göre günlük 1 milyon varil artışla 95,2 milyon varile yükseldi.

A+A-

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) "Aylık Petrol Piyasası Raporu"na göre, Libya ve Irak üretimindeki güçlü sıçrama ve Suudi Arabistan'ın rekor seviyelerde üretim yapmasıyla Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol arzı bir önceki aya göre günlük 890 bin varil artarak 31,02 milyon varile çıktı. Geçen yılın aynı dönemine göre günlük 1,5 milyon varili bulan bu artış, iki ay arasında son 4 yıldaki en büyük yükseliş oldu.

OPEC'in marttaki yüksek petrol üretimini nisan ayında da sürdürmesi öngörülüyor. Bu yıl için OPEC ham petrolüne olan ortalama talep tahmini günlük 29,5 milyon varilde sabit tutulurken, yılın ikinci yarısı için talep tahmini günlük 30,35 milyon varile yükseltildi.

Martta küresel petrol arzı günlük 95,2 milyon varil oldu. OPEC dışı arz üretimi, ABD ve Rusya önderliğinde, martta bir önceki aya göre günlük 100 bin varil artarak 57,7 milyon varile çıktı. Geçen yılın aynı dönemine göre OPEC dışı arz günlük 1,8 milyon varil artış gösterdi.

Yılın ilk çeyreğinde küresel petrol arzı günlük 94,5 milyon varil seviyesinde gerçekleşti.

Küresel petrol talebi tahmini bu yıl için günlük 90 bin varil artarak 93,6 milyon varile yükseldi. Küresel petrol talebi geçen yıl günlük 92,5 milyon varil seviyesinde gerçekleşmişti. Böylece, küresel petrol talebi tahmini geçen yıla göre günlük 1,1 milyon varil arttı. Yılın ikinci çeyreğinde küresel petrol talebi, ilk çeyreğe göre günlük 300 bin varil azalarak 92,7 milyon varil olacak.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.