1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "Kuşadası'na yılda 1000 gemi"
"Kuşadası'na yılda 1000 gemi"

"Kuşadası'na yılda 1000 gemi"

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, yılda 500 gemi ile 750 bin turist ağırlayan ilçeye yapılacak yeni limanla gemi sayısının bini, yolcu sayısının ise 1 milyonu aşabileceğini söyledi.

A+A-

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, yılda 500 gemi ile 750 bin turist ağırlayan ilçeye yapılacak yeni limanla gemi sayısının binii, yolcu sayısının ise 1 milyonu aşabileceğini söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen "2013 Yılı Türk Turizminin Genel Değerlendirilmesi ve 2014 Yılından Beklentiler" konulu sempozyumda Aksoy, ilçenin resmi nüfusunun 100 bine yakın olduğunu, yaz aylarında 500 binin üstüne çıktığını belirtti.

İlçenin bir "İstanbul örneği" olduğunu kaydeden Aksoy, "Kuşadası, ne kadar kötü kullanırsan kullan, güzelliği hala bozulmayan bir yerdir. Doğal güzelliğinin yanı sıra en az 6 esas tarihi mekana ev sahipliği yapan bir yerdir. Nüfusumuz ve yapılaşmamız hızla artıyor fakat gelişmiyoruz" dedi.

Turizme yönelik yatak kapasitesinin 37 bin olduğunu, yeni tesislerle 52 bin 500'e çıkacağını aktaran Muammer Aksoy, "Kuşadası Limanı'na yılda ortalama 500 gemi ile 750 bin yabancı turist geliyor. Burada yapılacak yeni bir iskele ile gemi sayısı bini, yolcu sayısı ise 1 milyonu aşacaktır" diye konuştu.

"Kuşadası'nı olması gereken yere taşımamız lazım"

İlçede Türkiye'nin en büyük kongre merkezinin bulunduğunu hatırlatan Aksoy, tüm özelliklerine karşın Kuşadası'nın bulunması gereken noktada olmadığını ifade etti.

Büyük potansiyele rağmen kamu hizmetlerinde belirsizlik olduğunu dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Turizmin diğer paydaşları ellerinden geldiğince gerekeni yapmışlar, biz onları suçlamıyoruz ama biz kamu olarak gerekli hizmet alanlarında gerekli hizmetleri yapamamışız. Yapılaşma, trafik, Güvercin Ada, Kese Dağı ve birçok alanda düzenleme yapılamamış. Şehrin birçok sorunu ele alınmamıştır. Hala Kuşadası'nın kapalı pazar yeri, doğru düzgün otogarı, otoparkı bulunmamaktadır. Turizme yönelik kamu hizmet alanlarında işbirliği yapmamız, fikirler ve projeler oluşturarak Kuşadası'nı olması gereken yere taşımamızlazım."

Somut fikir ve projelerle ilçenin dünyaya tanıtılabileceğine dikkati çeken Aksoy, ilçeyi dünyanın önde gelen destinasyon merkezi yapmak için çalıştıklarını anlattı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Turizm ve Otel Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Özgen de dünya ve Türkiye'de turizm verilerini değerlendirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.